Sport & Vrije tijd

Saasveldia heren 1 kampioen 2023-2024

SAASVELD - Na een reeks van vijftien wedstrijden ongeslagen met maar drie sets verlies, was het vrijdag 15 maart tegen Pollux Oldenzaal zover. De heren mochten naar tien jaar wachten op een kampioenschap weer op zoek naar de hoogste trede in de competitie. 

Gelouterde namen hebben in de afgelopen jaren plaats gemaakt voor nieuwe aanwas. Zo mocht Jan deze avond voor het eerst kampioen worden in zijn sportcarrière en Levi, die vanuit het ’t Gooi in Saasveld is komen wonen, zijn verhuizing bekronen met een kampioenschap. Onder leiding van mister Saasveldia, Herman Roetgerink, begon de wedstrijd om 21.15 uur. In een volgepakte gymzaal, zeg maar gerust een oude kippenren die door de gemeente Dinkelland nog steeds jaarlijks wordt goedgekeurd, werden de heren aangemoedigd door de damesteams en menig publiek uit het dorp. Een borrel, kaasje en worstje stonden klaar. Deze gemoedelijke sfeer zetten de heren direct om in een degelijke partij. Set één werd vakkundig binnengehaald met 25-12. De tegenstander kreeg geen kans en ook set twee en drie werden gewonnen waardoor het kampioenschap een zekerheidje was. Daardoor kwam er weer ruimte voor interntional Pawel Nowatka. Van vijf maanden afwezigheid was niks van te merken en met zijn volleybal skills werd set vier ook gewonnen. Vervolgens was er een regen van confetti en een gezellige derde helft. De bekroning van een feilloos seizoen, die een terechte kampioen opleverde.

Het kampioensteam werd gevormd door: Tim Hazekamp, Jan Scholten, Pawel Nowatka, Ronnie Kemerink, Gijs Hesselink, Levi van der Kleij, Bas Everink, Luc Pol en Raymond Huisstede.