Sport & Vrije tijd

Schaatsclub Ootmarsum gaat voor multi-functionele accommodatie

OOTMARSUM - Volgende week gaat Schaatsclub Ootmarsum om tafel met wethouder Benno Brand en beleidsmedewerkers van de gemeente Dinkelland om de plannen van de multifunctionele accommodatie verder te bespreken. De club wil graag meer betekenen voor Ootmarsum en omgeving en ziet grote kansen voor dit onderkomen waar velen van jong tot oud gebruik van kunnen maken.

Een impressie van de accommodatie.
Het plan is om deze combibaan te realiseren aan de Alleeweg tegenover de accommodatie van KOSC en Tennis Club Ootmarsum. Een ideale plek voor Ootmarsum zodat alle buitensportfaciliteiten dicht bij elkaar liggen. Dit was ook een van de voorwaarden die de gemeente aan de schaatsclub had meegegeven, naast het zoeken van verbinding met andere verenigingen en belanghebbenden. 
 
Het enthousiasme is groot bij de club die al 9 jaar zonder accommodatie is. 
Na de brandstichting in 2011 op de oude locatie ’n Wielnhof was men naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Het gaat om een 200 meter combi-baan waarop zowel in de zomer als in de winter activiteiten plaats kunnen vinden.
 
Uiteraard zal de schaatsclub de hoofdgebruiker zijn met het skeeleren en schaatsen maar daarnaast kan de baan ook gebruikt worden voor o.a. hardlopen, wielerclinics en bijvoorbeeld als oefenlocaties voor mensen met mobiliteitsproblemen.
 
Meerdere verenigingen en belanghebbende hebben dan ook al aangegeven graag gebruik te willen maken van de toekomstige accommodatie.
 
Mochten meer verenigingen belangstelling hebben, laat het de schaatsclub weten. Dit zal de haalbaarheid van het plan alleen maar vergroten. Voor meer informatie mail secretariaat@schaatsclub-ootmarsum.nl of bel 0541-292792.