Sport & Vrije tijd

Scouting Denekamp wordt eerste op regionale scoutingwedstrijden

DENEKAMP / ROSSUM - Vijftien teams streden in het weekend van 13-14 april tijdens de regionale scoutingwedstrijden in Rossum om de titel 'Beste scouts van de regio Ess'nlaand'. Het weekend stond in het teken van het thema rondom de elementen water, vuur, wind en aarde. 

Op de foto (van links naar rechts, van boven naar beneden): Gijs Reinerink, Max Johannink, Pim Wolkotte, Arjan Luttikhuis, Cas Flinkers, Guido Reijnders en Mart van der Aa.

Alle negentig scouts moesten hun skills laten zien, zoals tent opzetten, tocht lopen, keuken pionieren, kompas schieten, kaart lezen, EHBO, een thema-maaltijd koken, verschillende spellen en natuurlijk samenwerking. Alles werd het gehele weekend door de jury beoordeeld. De oude scouts jongens van scouting Denekamp zijn eerste geworden en namen dus het RSW-wisselschild mee naar Denekamp. De Kameleongroep uit Vasse behaalde een tweede prijs. Beide groepen hebben hiermee een plek verdiend voor de landelijke scoutingwedstrijden tijdens het pinksterweekend in Baarn.