Sport & Vrije tijd

Succesvol Ponyindoor en bixiemiddag Molenruiters Saasveld

SAASVELD -  Met ruim 130 starts begon afgelopen vorige week op zaterdagochtend het jaarlijkse ponyindoor van de Molenruiters Saasveld. Alle ruiters en amazones konden twee mooie springproeven rijden en er werd gestreden om de mooie ereprijzen die door plaatselijke sponsoren beschikbaar waren gesteld. Aansluitend werd het programma vervolgd met een bixie wedstrijd voor de allerkleinste ruitertjes.

Maar liefst 30 enthousiaste bixie ruitertjes en mooi ingevlochten pony’s stonden zaterdagmiddag te trappelen om hun beste dressuur- en springproef te rijden.

Daarna was er volop gelegenheid om in de gezellig aangeklede kantine te knutselen of om prachtig geschminkt te worden door twee professionele schminkers.

Sinds drie jaar staat deze bixiedag op het programma van het jaarlijkse Indoorconcours van de Molenruiters Saasveld. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar op een ontspannen en plezierige manier kennismaken met de paardenwedstrijdsport. Nadat ze hun dressuur- en of springproef hadden afgelegd was er een prijsuitreiking in de grote bak. Alle kinderen kregen een mooie medaille en rozet en dankzij de plaatselijke sponsoren verlieten de trotse ruiters en amazones de Ankerhal met niet alleen een medaille en rozet, maar ook een goedgevulde goodiebag.

Met deze mooie bixiedag sluiten de Molenruiters Saasveld hun jaarlijkse ponyindoor tevreden af.