Sport & Vrije tijd

Toon van der Heijden wint onderling toernooi biljartvereniging ’t Centrum 1947

DENEKAMP - Op donderdag 20 juni werden de voorronden gespeeld van het jaarlijkse onderlinge toernooi van biljartvereniging ’t Centrum 1947. Aan het eind van de avond werd duidelijk welke zes spelers zich hadden geplaatst voor de finaledag op zondag 23 juni. 

Die zondag werd er begonnen met twee poules van drie spelers, waarvan er in elke poule één moest afvallen. De overige vier speelden de kruisfinales. Dat werd een dubbele familietwist, want op de ene tafel moest zoon Jan het opnemen tegen zijn vader Toon van der Heijden en op de andere mochten de gebroeders Frans en Jannie Koehorst het uitvechten wie in de finale zou staan en wie genoegen moest nemen met de troostfinale.

De strijd tussen Jan en Toon werd toch wel verrassend beslist in het voordeel van Toon, die daarmee aantoonde goed in vorm te zijn. Op de andere tafel speelde Jannie een geweldige wedstrijd want in 13 beurten waren de 55 caramboles gemaakt. Frans had geen antwoord op deze uitschieter van zijn broer en moest het doen met de strijd om de derde en de vierde plaats. Daarin haalde hij overigens wel zijn gram want hij wist te winnen van Jan, waardoor hij derde werd en Jan vierde.

De finale tussen Toon en Jannie was een heel ander verhaal. Hoe goed Jannie in de kruisfinale ook had gespeeld, in de finale moest hij de gehele wedstrijd het initiatief laten aan Toon, die een prima wedstrijd speelde en dan ook zeer terecht won. Hij mag de wisselbeker een jaar lang een mooi plekje geven.

Uw reactie