Sport & Vrije tijd

Twee teams van klootschietvereniging De Gunne sluiten competitie af met kampioenschap

WEERSELO -  Zowel bij de senioren als bij de junioren was dit het geval. De Gunne 1 wist het kampioenschap binnen te halen in de eerste klasse. Na een hele periode ’droog te hebben gestaan’, was het eindelijk weer raak.

Voorzitter Gerard Bruns vertelt: “Dat er de nodige hobbels moesten worden genomen, maakt het natuurlijk wel spannend. want met twee vingers in de neus, leidde de weg naar de titel niet. Is ook niet nodig volgens het kampioensteam, als je op het eind maar voorligt. Het sterke is toch wel dat er op de beslissende momenten ’gas werd gegeven’, zodat het kampioenschap veilig werd gesteld.” De schutters van het kampioensteam zijn: Rick Analbers, Robbin Scholten, Koen Jogems, Mark Bijen, Stef Wesselink, Wouter Bruns en Joep Bruns.

Gerard vertelt verder: ”Voor de junioren van de Gunne C kende de competitie een soortgelijk verloop als bij de senioren. Onnodig puntenverlies en daar tegenover wedstrijden om een puntje aan te zuigen, was ook hier het scenario. Dat de titel binnen handbereik is, was bekend sinds vorige week. Om niet afhankelijk te zijn van de naaste belager Oud Ootmarsum, moest de laatste wedstrijd tegen Nooit Gedacht worden gewonnen met 2-1. De intentie was er, maar dan komt de uitvoering. Eerlijk is eerlijk, het team van Nooit Gedacht speelde een bijzonder sterke wedstrijd. Tel daar de druk bij op en dan gebeurt er wat eigenlijk niet moest, met 2-1 verliezen, en nu? Een spannend kwartiertje was het gevolg. Eindelijk contact met de mensen die de uitslagen konden weten en toen kwam het verlossende bericht: ’Gefeliciteerd, want wij hebben verloren’. De vlag kan in de top, zwaar bevochten, maar een prima prestatie."

Cas Gerritsen, Rein Oosterik, Bram Lokotte, Warre ter Keurs en Niels Bijen met de leiders Jos Klaas (ontbreekt op de foto) en Robert Hassink. Super gedaan!!

Uw reactie