Sport & Vrije tijd

Vakantieprogramma Museum Natura Docet toont weer aan waarom dit museum beste Kidsproof-museum van Overijssel is!

DENEKAMP - Onder het motto ‘Leer, doe en maak mee bij Natura Docet! organiseert dit museum een zeer gevarieerd zomerprogramma 2022 voor de vakantievierende jeugd. Museummedewerker Marleen Hermsen: ‘Vervelen in de zomer? Dat is met het activiteitenprogramma in museum Natura Docet helemaal niet nodig. Er is van alles te doen tijdens een heerlijk dagje uit voor de hele familie. 

Een van de vele leuke activiteiten op het vakantieprogramma van Natura Docet.

Wie wil er nou geen pientere professor of dappere detective worden? Wie durft met koningspython Loesje op de foto? En kom jij samen met de herder de schapen in de ontdekkingstuin voeren? Welkom in Denekamp, bij het beste Kidsproof museum van Overijssel! De spannende en interactieve expositie ‘Te wild voor jou?’ over de wolf wordt deze zomer wegens succes verlengd. Ga als een detective door het museum en los de moord op een schaap op.

We hebben de afgelopen maanden zoveel positieve reacties gekregen op de tentoonstelling dat we deze niet alleen gaan verlengen, maar zelfs uitbreiden.’ Ook Luuk van Laar , educatiemedewerker van Natura Docet, heeft zin in de uitvoering van het zomervakantie- programma. In het ‘museumlab’ toont hij bijvoorbeeld hoe hij met een boor een fossiel gaat prepareren. Luuk: ‘En iedereen kan deze zomer op zoek naar fossielen tijdens de workshops in ons lab op zoek naar bijzondere fossielen uit de regio. Word net als ik een pientere professor!’

Maar ook buiten de muren van Natura Docet wordt van alles georganiseerd , zoals bijvoorbeeld in de grote museumtuin waar het heerlijk klimmen, klauteren en spetteren met water is. Je kunt er niet alleen spelen, maar ook met een schepnet op pad gaan  in de tuin.

Het is een onderdeel van de workshop  ‘Op zoek naar waterdiertjes’. En er zijn veel meer beestje dan je zou denken. Een van de hoogtepunten voor bezoekers is al jaren een ‘meet & greet’ met Loesje, de Koningspython van Natura Docet .

Zo maar een paar grepen uit het zeer uitgebreide programma van alle zes vakantieweken, dat op een kleurrijke en schematisch duidelijke folder beschikbaar is en ook te vinden is op de website www.naturadocet.nl. Het museum is deze zomer elke dag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

(PBJ)