Sport & Vrije tijd

Vitality Club Weerselo: gezond bewegen in de buitenlucht

WEERSELO - De Vitality Club is een laagdrempelige beweegclub vóór en dóór vijftigplussers die samen bewegen in de buitenlucht, zonder professionals maar met peer-coaches. Het doel is om fit en gezond oud te worden.

In Weerselo is sinds anderhalf jaar een Vitality Club. De leden trainen op dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur en op de vrijdagmorgen van 09.30 tot 10.30 uur. In de zomertijd trainen ze op de dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur en vrijdagmorgen blijft de tijd hetzelfde. Ook in de vakantietijd blijven de groepen actief bezig en wordt er gewoon doorgetraind. Heel belangrijk is de gezelligheid onder elkaar. Er wordt altijd getraind in de buitenlucht op het pannaveldje aan de Stadtlohnallee in Weerselo. Iedere week betaalt iedereen één euro waar materiaal van wordt aangeschaft, zoals ballen, gewichten, elastieken, hoepels et cetera. Weerselo heeft momenteel twintig actieve leden maar de club kan nog meer leden gebruiken. Mannen zijn ook van harte welkom om mee te sporten. Iedereen heeft zelf de keuze wanneer hij wil trainen. Komt het een keer niet uit op de dinsdagmiddag (of -avond) dan kom je gewoon op vrijdagmorgen. De groepssamenstelling op deze dagen is wisselend. Het is ook mogelijk om op beide dagen te trainen.

Meedoen

Diegene die interesse heeft, kan eens komen kijken en vrijblijvend meedoen op de dinsdagmiddag of vrijdagmorgen om een idee te krijgen wat het precies inhoudt (in de zomertijd vanaf 1 april wordt getraind op dinsdagavond en vrijdagmorgen). Het buiten bewegen en de sociale contacten zijn heel belangrijk. Het is nooit saai. Men kan bewegen op eigen niveau. Niks moet, alles mag. Na het sporten is er gelegenheid om gezellig met elkaar koffie of thee te drinken voor eigen kosten. Eén of twee keer per jaar is er met de hele groep een gezellig samenzijn. Kom eens langs en sport een keer mee want het is heel gezellig. Ine Flinkers