Sport & Vrije tijd

Voetbal- en Volleybaltoernooi Beuningen – Zonovergoten

BEUNINGEN - Het tiende Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi stond zaterdag 16 juli jl. op het programma. Onder een stralende zon en een temperatuur van boven de 25 graden stonden de leerlingen van de Mariaschool om 14.00 uur gereed voor de aftrap. Degene die zich hadden opgegeven voor het voetbaltoernooi hadden tot 16.00 uur een geweldige en spannende middag. Er werd gestreden in een poule van vijf topteams. De teams die een uitnodiging hadden ontvangen van de organisatie voor dit prestigieuze toernooi waren: Barcelona, Manchester United, Bayern München, FC Twente en Liverpool. PSV, die uiteraard ook uitgenodigd waren, was niet van de partij omdat ze op deze dag haar fandag had georganiseerd en ’s avonds moesten aantreden tegen Villareal CF uit Spanje. Een uitnodiging voor volgend jaar is door de organisatie reeds verstuurd naar de Frederiklaan 10 in Eindhoven.

Na een hele middag strijden in een stralende en warme zon traden de teams van Manchester United (bestaande uit Jurre Mollink, Wende Wagenvoort, Cas Smellink en Lynn grote Beverborg) en Liverpool (bestaande uit Hanne Kamphuis, Rien Berendsen, Nick grote Beverborg en Emmy Nijhuis) aan om te spelen in de grote finale. 

Na een spannende strijd voor een uitzinnig publiek won Manchester United nipt met  4 – 3 van het Engelse Liverpool. Namens de organisatie nogmaals gefeliciteerd!

De overige teams, Barcelona (bestaande uit Teun Kamphuis, Lise Nijhuis en David Greven), Bayern München uit Beieren (bestaande uit Floris Greven, Raomi Bloemen, Daan Derkman en Annemijn Wagenvoort) en FC Twente (bestaande uit Noek oude Ophuis, Lott Koehorst en Stan Wagenvoort) moesten allen genoegen nemen met de 3e plaats. De deelnemende teams gingen dus niet met lege handen huiswaarts maar ontvingen minimaal een bronzen medaille en uiteraard een lekker verkoelend ijsje.

Nadat rond 16.00 uur het voetbaltoernooi was afgewerkt, begon om 17.30 uur het altijd gezellige en goed bezochte volleybaltoernooi voor inwoners van Beuningen en omstreken. Met 12 teams was het schema goed gevuld en werd er wederom gestreden om de prestigieuze Beuninger Wisselbokaal. Bij winst staat de naam van jouw team voor eeuwig gegraveerd op de Beker met de kleine oortjes. De bokaal der bokalen… Gezien het aantal teams dat zich had aangemeld, dit jaar waren het er 12, is er veel animo onder de bevolking om aan dit gezellige volleybaltoernooi deel te nemen. Nadat het volleybaltoernooi vorig jaar en het jaar daarvoor niet plaats had kunnen vinden verheugde iedereen zich op een mooi maar vooral gezellig toernooi. 

De weergoden waren de deelnemers dit jaar heel goed gezind. Het was ’s avonds prachtig weer om te volleyballen en om er een gezellig feest van te maken. De deelnemers en uiteraard de organisatie genoten van het vrolijke en sportieve spel.

Er werd gestreden in twee poules. Ook dit jaar waren de namen van de teams van divers pluimage. Het team van ’Net Niet’ wist bij voorbaat al dat het kansloos was gezien de naam van het team, ze hadden na 5 wedstrijden dan ook nul punten en eindigden als enig team met nul punten en dus als laatste. Volgend jaar gewoon weer proberen met een iets andere naam wellicht…

Verder viel op dat het team ’Trots op de boer’ de boeren een hart onder de riem wilden steken in deze tijd. Ze representeerden zich uitstekend met een vierde plaats. Ook Broeninkskamp 1 deed mee, zij liepen maar nipt een finaleplaats mis. Ze hadden weliswaar evenveel punten als het team van Trots op de Boer maar hadden het onderlinge duel nipt met zestien tegen twintig verloren. Verder was er deelname van de volgende teams: Lomanskantje, KPJ Beuningen, FC Pepijn, De Snoek(baars) in de vijver, Goudgele Jongens (wat is hun lievelingsdrankje…) en Anne kaant net.

Tijdens de poulewedstrijden, die in een ontspannen sfeer plaatsvond, werd duidelijk dat in poule A de teams van FC Kadoeng en het team Trots op de Boer streden om de plekken 1 en 2. In poule B kwamen de teams van Notenbar en Keet ’t Gaatje als beste naar voren.

De kleine finale (strijdend om de plekken 3 en 4) werd gespeeld door het team van: Trots op de Boer en Keet ’t Gaatje. Het team van Keet ‘t Gaatje legde beslag op de 3e plaats en nam de daarbij horende Wisselbeker mee naar huis, die om een of andere reden groter was dan die van de plaatsen 1 en 2.

De grote finale werd gespeeld door de teams van FC Kadoeng en Notenbar. Het team van FC Kadoeng won, na een spannende wedstrijd waar het team van Notenbar lang op voorsprong stond, voor de tweede keer dit prestigieuze volleybaltoernooi, een puike prestatie.

De organisatie feliciteert alle winnaars van deze tiende editie en bedankt iedereen die van deze dag een groot succes hebben gemaakt.

De organisatie wil via deze weg al hun sponsoren bedanken. Uiteraard kan dit toernooi niet slagen zonder de hulp van de vele vrijwilligers, ook danken zij hen voor de inzet. De organisatie ziet u graag volgend jaar terug bij het Beuninger Voetbal- en Volleybaltoernooi.

Op de foto’s ziet u de diverse winnaars van dit jaar en een algehele foto van alle deelnemende kinderen van de Mariaschool uit Beuningen.