Sport & Vrije tijd

Drie organisaties verblijd met cheque van de winnaars editie 2022-2023

Voorbereidingen om de Noaberkrachtcup van start

DINKELLAND / TUBBERGEN - Onlangs hebben de organisatoren van de Noaberkrachtcup (die bestaat uit een afvaardiging van alle tennisverenigingen uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen) de voorbereidingen voor de editie van 2023-2024 weer opgepakt. Dit na de succesvol verlopen competities van de afgelopen twee jaar.

De competitie om de Noaberkrachtcup (een aantal jaren geleden eigenlijk gestart als Noabercup, een competitie opgezet door en voor de tennisverenigingen uit de gemeente Tubbergen) is vooral bedoeld om de onderlinge banden tussen de tennisverenigingen uit de gemeenten Dinkelland en Tubbergen te versterken. Daarnaast hebben de verenigingen met elkaar afgesproken om het prijzengeld (voor de drie best presterende clubs) beschikbaar te stellen aan maatschappelijke doelen. 

Dat de tennisverenigingen in hun opzet zijn geslaagd bleek wel uit het enthousiasme van de deelnemers, de wedstrijden werden in een heel gezellige sfeer gespeeld, terwijl ook de goede doelen-organisaties blij verrast waren met de cheques en als zeer welkom werden ervaren. Dit prijzengeld wordt bij elkaar gebracht door het inschrijfgeld van de deelnemers en een bijdrage van sponsor Deterink Financieel Advies. Jean-Paul Deterink werd als dank voor deze sponsoring namens de organisatie verrast met een leuke attentie.

Voor de Noaberkrachtcup 2023-2024 heeft Tennisvereniging Ootmarsum zich spontaan opgeworpen voor het plannen van de wedstrijden.

Nadat de organisatie de deelnemers en teams op basis van speelsterkte heeft ingedeeld, mag TCO Ootmarsum met de enorme klus aan de slag om de planning en het speelschema rond te krijgen voor ongeveer 30 teams, verdeeld over 5 poules, in de periode november 2023 tot en met februari 2024. Alle leden van de tennisverenigingen hebben een flyer met een link naar een inschrijfformulier ontvangen, waarmee zij zich kunnen aanmelden.

Tennisvereniging Saasveld kwam als winnaar van het afgelopen seizoen uit de bus en mocht een cheque van 600 euro overhandigen aan een door hun gekozen goed doel. Dat werd de Stichting Evi uit Saasveld, die Richard en Manon Pouwels hebben opgericht na het overlijden van hun dochter Evia aan kanker. De stichting ondersteunt ouders financieel om hen zorgeloos te kunnen laten zorgen voor hun kind met kanker. Dat doen zij met een praktische insteek, zodat ouders zich helemaal kunnen richten op de zorg voor hun kind. De stichting contact heeft met maatschappelijk werkers van het Prinses Maxima Centrum. Zien zij, dat ouders financiële hulp nodig hebben, dan kloppen zij bij de stichting aan (www.stichtingevi.nl). 

Een cheque van 400 euro mocht het als 2e geëindigde TCO uit Ootmarsum overhandigen. Deze ging naar de verjaardagsbox Dinkelland. De stichting ondersteunt gezinnen, die het financieel moeilijk hebben, om hun kinderen toch op een fijne manier hun verjaardag te kunnen laten vieren.

De cheque van 200 euro tenslotte ging naar de Voedselbank Oost Twente en werd overhandigd door de winnaars van de 3e prijs, Tennisvereniging Denekamp. De Voedselbank ondersteunt mensen, die financieel niet rond kunnen komen, met voedselpakketten.