Sport & Vrije tijd

Voormalig olympisch beachvolleyballer Michel Everaert geeft training bij WEVO ‘70

WEERSELO - WEVO kon donderdag 18 maart eindelijk gebruikmaken van hun nieuwe beachvolleybalvelden. Op het terrein van voetbalvereniging UD, sportpark De Echelpoel aan de Gunnerstraat, heeft de vereniging drie velden tot haar beschikking. Michel Everaert, voormalig olympisch beachvolleyballer en directeur sportontwikkeling en evenementen bij NeVoBo, is speciaal naar Weerselo gekomen om de eerste training van vierentwintig jeugdleden en vierentwintig seniorleden te geven.

Michel Everaert was een van de eerste Nederlandse topspelers die de zaal verruilde voor het zand. Hij heeft het beachvolleybal gepromoot en op de kaart gezet. Hij veroverde vijf keer de Nederlandse titel. In 1996 heeft hij deelgenomen aan de Olympische Spelen in Atlanta. Momenteel is hij directeur sportontwikkeling en evenementen bij NeVoBo. Ook bekleedt hij een bestuursfunctie bij zowel de Europese volleybalbond CEV (als vicepresident) als de wereldvolleybalbond FIVB. Hij traint de heren in de derde divisie en Dames 1 en 2.

Hoe komt u bij WEVO in Weerselo terecht?
“Gertjan Heerkes, trainer van de WEVO-dames, en ik zaten samen in de potcast. Gertjan vroeg of ik niet een keer wilde komen trainen in Weerselo bij de jeugd en de senioren t/m 27 jaar. Dit zijn hele leuke dingen om te doen en heb er dan ook gelijk mee ingestemd.”

Daniek Scholten, bestuurslid: “We trainen hier sinds eind zomer 2020. We hebben drie volleybalvelden. Super professioneel. Dit was een ruimte die UD niet gebruikte. We mogen gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen. UD wil ook heel graag dat wij gebruikmaken van de kantine. Nu kan het helaas niet maar na corona hopen wij hier gebruik van te kunnen maken. Iedereen die gebruik maakt van deze velden zijn allemaal volleyballers. Je moet het toch samen doen. We willen heel graag een competitie opstarten buiten. Binnen hebben we een eigen trainingsschema en bij mooi weer kunnen we fijn buiten trainen, maar ook af en toe op zaterdag en zondag. UD kan ook gebruikmaken van deze velden. Alles kan er uit: de netten, palen, echt alles en dan kunnen ze er voetbaldoeltjes op zetten. De beachvolleybaltoernooien worden nu allemaal hier gehouden. We zijn bezig om velden te reserveren voor clubs van buitenaf tegen een kleine vergoeding. Dit komt dan weer in de kas van WEVO. De coronaregels kunnen goed nageleefd worden.”
Eerst kregen de A-, B- en C- jeugd van 17.00 tot 18.15 uur training en daarna de senioren van 18.30 tot 20.00 uur.

Een hele leerzame training waarin de fijne kneepjes van de sport werden bijgebracht. Wevo is weer een voorziening rijker en mooi dat dit in een goede samenwerking met UD gerealiseerd is.


Ine Flinkers