Sport & Vrije tijd

Weerselo heeft een nieuw kapel: Dweilorkest Volgas opvolger van Remm’n Los

WEERSELO -  Remm’n Los wordt opgevolgd door Volgas! Wie al een tijdje meeloopt bij de Pearse Köp, heeft ze vast regelmatig gezien; de muzikanten van Remm’n Los. Deze ervaren blaaskapel van de Remigius Harmonie heeft jarenlang Weerselo en omstreken voorzien van feestmuziek, maar aan alles komt een eind. 

Na een stille coronaperiode bleek de ‘poes’ op te zijn, dus werd besloten om de trompetten en trombones aan de wilgen te hangen. Enkele leden van de Remm’n Los staken de koppen bij elkaar en zij zagen een doorstart wel zitten. Want wat is er nou mooier dan samen muziek maken? In Weerselo wonen ontzettend veel jonge en getalenteerde muzikanten. De perfecte plek voor een supermooie jongerenkapel. Alle jongeren van de Remigius Harmonie (en daarbuiten) werden opgetrommeld om een nieuw ensemble te vormen. Al gauw verzamelde zich een club van 18 jonge en enthousiaste muzikanten bij elkaar, bestaande uit slagwerkers, trompettisten, trombonisten, saxofonisten en een sousafonist. Na enkele vergaderingen werd er nieuw leven in de kapel geblazen: Remm’n Los wordt opgevolgd door Volgas! Voor de zomervakantie begonnen de repetities, onder leiding van Peter Löbker. Na de zomervakantie is kapel Volgas verhuisd van de Harmoniezaal naar de voormalige ruimte van Bodykicks in ‘t Trefpunt. Elke woensdag tussen 18.45 uur en 19.45 uur worden daar de feestnummers ingestudeerd. Ze spelen nu ongeveer zeven tot acht nummers. Hidde Busscher en Jules Borggreve vertellen: “Uniek van deze kapel is dat we vijf saxofoons hebben, dat zie je niet vaak bij een dweilorkest. Sommige jongeren spelen bij de harmonie op de drum maar hebben zich om laten scholen als trompetist. Ook al heb je geen ervaring met het bespelen van een instrument dan is dat snel genoeg geleerd. Ze krijgen tien weken les van Peter Löbker. Je moet wel mentaliteit hebben, thuis oefenen maar het is laag drempelig. Naast het oefenen, is Volgas druk bezig met het ontwerpen van een logo en outfit. Hier alvast een sneak preview! Weerselo heeft nu een prachtige jongerenkapel. En laat Weerselo nu ook een prachtige jongeren carnavalsvereniging hebben. Match made in heaven!”

Dit carnavalsseizoen was Volgas voor het eerst te zien en te horen bij de Pearse Köp, op de receptie van 14 januari. Een fantastisch optreden en deze kapel is een mooie aanwinst voor Weerselo. Hier zullen wij nog veel van horen.

“Ben je tussen de 14 en 40 jaar oud, en lijkt het je leuk om met Volgas mee te spelen? Neem dan contact op met Hidde Busscher (06 17506209) of Jules Borggreve (06 52297632). Met een spoedcursus en de juiste mentaliteit, speel je binnen de kortste keren mee! Rem er af, gaspedaal ingetrapt, en in volle vaart het carnavalsseizoen in”, aldus Hidde en Jules.

Volgas is te volgen op Instragram-account volgas_kapel.

 

Ine Flinkers