Sport & Vrije tijd

Van 21 t/m/29 oktober a.s.

Wil je een avontuurlijke Herfstvakantie?
Ga dan naar Museum Natura Docet!

DENEKAMP - Het is bekend dat zodra de avond valt en de zon ondergaat, de nachtdieren zoals egels, uilen, vleermuizen, maar ook vossen actief worden. Natura Docet gaat in de herfstvakantie nou eens nadrukkelijk aandacht geven aan deze toch fascinerende nachtbrakers! In het museum staan deze vakantieweek in dat verband tal van spannende workshops en practica op het programma, zoals uilenballen pluizen, een ontmoeting met koningspython Loesje en een kinderlezing over nachtdieren. 

Hele week dagelijks activiteiten voor jong en oud

Marleen Hermsen van Natura Docet: ‘Dompel jezelf onder in een wereld vol verwondering met boeiende demonstraties en workshops waar je zelf aan de slag kunt gaan. Ga op zoek naar eeuwenoude fossielen en ontdek wat zich allemaal in de grond bevindt. Tijdens het braakballenpracticum ga je zelf een echte braakbal uitpluizen en ontdek je wat de uilen hebben gegeten.

Laat je fantasie de vrije loop tijdens de creatieve workshop en boetseer prachtige dieren uit zachte klei.

Ook in de museumtuin zijn er activiteiten, want daar kun je samen met een natuurgids op paddenstoelenexpeditie. Gewapend met een spiegeltje en zoekkaart ga je op zoek naar paddenstoelen.

Voor de echte durfals is er ook een meet & greet met onze koningspython Loesje. Én voor de eerste keer sinds zijn komst kunnen bezoekers kennismaken met baardagaam Barry.

Het museum is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Maar zijn er een paar bijzondere activiteiten:

A. 28 oktober: Night at the museum

Na het succes van afgelopen jaar opent Natura Docet wederom ’s avonds haar deuren. Museum Natura Docet opent in de Nacht van de Nacht op 28 oktober speciaal 's avonds de deuren. Gewapend met jouw eigen zaklamp ga je op ontdekking door het museum en kun je meedoen aan spannende activiteiten zoals een duistere rondleiding. Ook staat er een practicum braakballen uitpluizen op het programma en krijg je de kans om de levende baardagaam Barry te ontmoeten. Beleef de echte nacht en meld je aan met het hele gezin. Deze nachtbeleving mag je niet missen! Het museum is speciaal geopend van 19–22:30 uur.

B. 29 oktober: Archeologie dag

Op deze dag kun je prehistorisch tekenen, scherven plakken, op zoek naar munten en bedeltjes met een metaaldetector in de museumtuin; opgraving van fossielen en botten onder begeleiding van de conservator, kleien, gipsen en nog veel meer. Heb je alles gedaan? Dan krijg je een echt archeologen diploma! De activiteiten zijn inbegrepen bij het entreekaartje. 

Kortom, veel te doen, keuze genoeg, want denk daarnaast nog aan de Wonderkamers vol (opgezette) beesten, een zaal met bijzondere stenen en fossielen uit de oertijd, een interessante fotospeurtocht, een boeiende tuin om te spelen en een heerlijk tuincafé.

Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.naturadocet.nl

PBJ