Sport & Vrije tijd

Zevenster neemt deel aan regiofinales Schoolvoetbal

DENEKAMP - Het eerste jongens- en meidenteam zijn beide tweede geworden in de gemeente Dinkelland en mochten daardoor deelnemen aan de regiofinales in Geesteren op het complex van STEVO. De dag begon reeds fantastisch want de leerlingen kregen twee uur eerder vrij om op tijd in Geesteren te kunnen zijn (Leerkrachten bedankt). Direct werd duidelijk dat het een zware dobber ging worden, de grote scholen uit de regio waren aanwezig en tijdens de warming up was reeds zichtbaar dat er technisch en tactisch goede voetballers aanwezig waren.

De jongens waren hierdoor enigszins onder de indruk en speelden de eerste wedstrijd gelijk. Direct daarna stond de topper tegen Vriezenveen op het programma, op het middelveld vond een heftige strijd plaats, menig opstootje werd door de uitstekende scheidsrechter opgelost. Maar een verdwaald afstandsschot betekende een nederlaag. De spelers werden nog feller en de laatste twee wedstrijden moesten gewonnen worden met veel doelpunten om door te kunnen gaan naar de finales op het KNVB complex in Zeist. De volgende tegenstander werd dan ook van de mat gespeeld en de supersonische Max Bulter scoorde de verlossende 1-0.

De laatste wedstrijd was alles of niets, en jawel na 30 seconden kwamen ze reeds op 1-0 , helaas kwam Wierden direct terug. Maar de jongens speelden op 200% en door fantastische doelpunten van Mees Pross en Melle van Langen pakten ze de drie punten. Helaas was dit niet genoeg om door te mogen gaan naar de volgende ronde.

Vol energie zaten de meiden, want er werd op de heenweg nog keihard meegezongen met de winnares van het Songfestival. Nadat het juiste veld was gevonden en de warming up afgerond, kon de eerste wedstrijd beginnen. Ondanks de opzwepende team-yell, werd deze wedstrijd nipt verloren met 2-1. De meiden hebben elkaar daarna opgepept voor de tweede wedstrijd. Ook nu hielp de nog harder geschreeuwde team-yell wederom niet. Wederom waren er meerdere doelpogingen, maar er werd nipt verloren met 1-0. De meisjes haalden nog een keer alles uit de kast voor de laatste poulewedstrijd. "Nu gaan we de laatste wedstrijd winnen." Nog eenmaal werd een knetterharde team-yell ingezet. Bijna had dit succes, want het stond lange tijd 1-1. Maar helaas wist de tegenstander toch nog één doelpunt te maken. Waardoor ook de laatste wedstrijd wederom werd verloren. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken bij de meiden. Ze hebben een fantastische leuke middag met zijn allen gehad. Na de eigen wedstrijden hadden de meiden nog lucht genoeg over om het jongensteam naar een overwinning te schreeuwen in de laatste poulewedstrijd.

De Zevenster ging voor de winst, helaas is dit niet gelukt, maar wat een geweldig mooie dag!