Uitgaan & Cultuur

5, 6 en 7 juli a.s.
Ondanks hitte is er keihard gewerkt aan voorbereiding van het ‘Zomerfestival Denekamp 2019’

‘Petje af voor de organisatoren van het komende Zomerfestival Denekamp’! Wat is er door ‘het team’ van bijna 20 vrijwilligers ontzettend hard gewerkt aan de aankleding van het festivalterrein op de grote weide achter c.r. ’t Wubbenhof. Hitte of niet, ‘aanpakken’ was het motto, want er moest erg veel gebeuren voor vrijdag a.s. het Zomerfestival 2019 kan losbarsten. 

De 7e editie van dit zomerfeest, dat elk jaar opvalt door haar gevarieerdheid en de uitgekiende mix van sport en amusement. Dit jaar is het festivalthema ‘Circus’ en dat is alleen al met de grote tent op het middenterrein nadrukkelijk gevisualiseerd. Met de Skihütte van de vroegere dorpsfeesten-organisator de Stichting Culturele Manifestaties Denekamp als uitvalsbasis is gewerkt aan de realisatie van dit festivalterrein, maar ook zag je Kelly Mombag bijvoorbeeld druk bezig achter de naaimachine. De invloed van de hitte werd getracht te temperen met flesjes ijswater en zo nu en dan even een adempauze onder de provisorisch opgehangen tentdoeken. Op het terrein naast de grote, centraal geplaatste circustent, de favoriete Silent Disco Tent, de Piratentent,  de Buitenbar en het Kinderdorp en natuurlijk de sportvelden voor de touwtrekwedstrijden en het  beachvolleybaltoernooi. Zoals reeds aangegeven, het programma is ook dit jaar weer zeer gevarieerd en voor jong en oud bestemd. In dat kader wordt zelfs vrijdagmiddag even uitgeweken naar het Zorgcomplex Gerardus Majella, waar vanaf 14.00 uur bingo op het programma staat voor de bewoners.

De start van het festivalweekend op het feestterrein is ook vrijdag, maar dan vanaf 16.30 uur. Dan wordt tegen een kleine bijdrage een smakelijke borrel-barbecueparty georganiseerd voor iedereen die dat leuk vindt. Vorig jaar trok deze ‘VrijdagMiddagBorrelBarbecue’ (vrimiboba) maar liefst 350 deelnemers. Het programmaoverzicht van dit door de jaren heen alleen maar populairder geworden amusements- en sportfestival is elders in deze Dinkelland Visie zeer uitgebreid weergegeven.

 

Tekst/foto: PBJ

Even een fotomoment voor de organisatie van het Zomerfestival die ondanks te hitte al heel lang bezig zeer enthousiast bezig met de inrichting van het festivalterrein op de weide achter ’t Wubbenhof. V.l.n.r. staand: Koen, Karel, Harm, Joeri, Job, Marthijn, Thijmen, Ian, Nikki en Luuk. Gehurkt: Tim, Maurice, Kirsten en Kelly. Op de foto ontbreken Thom, Rob, Nick en Niels.

 

Even een fotomoment voor de organisatie van het Zomerfestival die ondanks te hitte al heel lang bezig zeer enthousiast bezig met de inrichting van het festivalterrein op de weide achter ’t Wubbenhof. V.l.n.r. staand: Koen, Karel, Harm, Joeri, Job, Marthijn, Thijmen, Ian, Nikki en Luuk. Gehurkt: Tim, Maurice, Kirsten en Kelly. Op de foto ontbreken Thom, Rob, Nick en Niels