Uitgaan & Cultuur

“Een feest van verbinding”

75 jarig bestaan kerk Beuningen

BEUNINGEN -  Op 10 april 1949 werd de OLV van Altijddurende Bijstand kerk in Beuningen in gebruik genomen. En als je even meerekent bestaat de kerk dus nu 75 jaar. Een 75 jarig jubileum, dat moest gevierd worden. Op 14 april was het dan zover.

Een paar enthousiaste Beuningers hadden de coördinatie voor deze feestelijk dag op zich genomen. Vele werkgroepen en verenigingen zijn door hen gevraagd om hun steentje bij te dragen. En van alle kanten kwamen er positieve reacties. Jong en oud hielp dan ook mee om van deze dag een dag te maken om te blijven herinneren.

Op de zondagmorgen werd de dag ingeluid met een prachtige viering! Bezoekers kregen voor de kerk al een muzikaal welkom door de blaaskapel “Kats van de Wies”. De kerk was van binnen en buiten fraai versierd, door Noabers en bloemversiergroep. De expositie met oude schetsen en kazuifels en het afstudeerproject “Hemels wonen” van Maud Keizer die de kerk heeft omgebouwd tot woningen, was onderdeel van de expositie en trok de belangstelling van velen. Geweldig mooi was ook dat oud koorleden waren gevraagd voor de viering, waardoor er een groot koor stond te zingen.

Naast het koor heeft ook de KPJ zijn zangtalent laten horen. Na de viering kon iedereen genieten van een heerlijke brunch in de tent die naast de kerk stond. Het geheel was geregeld en gezellig en fraai aangekleed door Zij Aktief, KPJ en de mensen van de Actieve Ontmoeting. Bezoekers konden na de viering genieten van heerlijke broodjes, gebakken eieren -door de KPJ- koffie, jus d’orange en daarna een gezellige nazit met een drankje.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, maar ook door subsidies en sponsoren: Nijhuis eieren, Bakkerij Kienhuis, Rabobank, Fleured, Stichting Beheer Bernardus, Gemeente Losser, dorpsraad Beuningen, Stichting van Burgstedenfonds, Paoskearls en restaurant Sterrebos. Een fantastische dag, waar de verbindende kracht van het dorp, deze dag heeft gemaakt tot een dag waarover men nog lang napraat.