Uitgaan & Cultuur

Blief Thoes verbindt de regio

OOTMARSUM - C.V. De Hènige Slepvèènt zet zich in om de regio Twente met elkaar te verbinden in tijden van crisis. Dit doen ze door een spetterende online show vol entertainment en amusement te organiseren in het aanstaande carnavalsweekend. De COVID-19 pandemie raakt de hele gemeenschap. Waar noaberschap en een bak koffie of een borrel drinken bij de buren diep in onze roots geworteld is, dwingen de coronamaatregelen ons om meer geïsoleerd van elkaar te leven. Dit druist tegen onze normen en waarden in, maar gezondheid boven alles zegt ons verstand.

We zijn coronamoe en de rek is er soms een beetje uit. Dat begrijpt men als carnavalsvereniging die normaal in deze feestelijke periode bij elkaar is. Als pleister op de wond is daar Blief Thoes. De organisatie wil bij iedereen die het nodig heeft een positief geluid de huiskamer inblazen zodat ze de zorgen die er onderhuids zijn even kunnen vergeten. Iedereen kan meedoen, ook als je geen lid bent van C.V. De Hènige Slepvèènt. Er zijn 176 deelnemers uit Twente, Nederland en zelfs in het buitenland. De deur staat voor iedereen open

Shot positieve energie

Men heeft op een creatieve manier geprobeerd te denken in kansen om het carnavalsgevoel te benaderen. Iedereen kan wel een shot positieve energie gebruiken toch? Verbinding maken gaat nu veelal via technische en digitale middelen en de organisatie probeert zo goed mogelijk jong en oud te betrekken. Al is dat een behoorlijke uitdaging.

Steun van bedrijven

“Bedrijven die ons soms al jaren sponseren hebben we dit jaar actief benaderd om aan te geven dat we ons beseffen dat het bittere tijden zijn en ze ons kunnen ondersteunen naar draagkracht. Dit jaar wat minder is begrijpelijk en prima, want de sociale menselijke maat staat voorop bij de Slepvèènt. Een loterij maakt onderdeel uit van Blief Thoes. Ondanks de economisch zware tijden waarin sommige bedrijven verkeren, laat de regio zijn veerkracht zien en zijn er veel prijzen aangedragen voor de loterij. Hiervoor zijn we ontzettend dankbaar!”

Het programma

Het Blief Thoes Event gaat men zo interactief mogelijk maken, zodat je het gevoel hebt een beetje samen te zijn. Er zijn drie quizrondes die de rode draad vormen voor het evenement. Hierin zitten vragen in de categorie feest, fun, boerderij, platteland, natuur en algemene ontwikkeling op z’n Hènige Slepvèènts. Maar ook is er een hilarische aflevering van de lokale versie van ‘Jachtseizoen’ opgenomen die wordt uitgezonden. Ook de jongste deelnemer komen aan bod in de Twentse versie van ‘Praatjesmakers’. Om het circus compleet te maken is er een ware badeendjesrace op de Springendalse beek. Tijdens het evenement is er ook een behoorlijk geflipte razende reporter van de partij die met zijn cameraploeg de regio intrekt en rapportages maakt die live in de Blief Thoes uitzending komen. Het kan dus zomaar zijn dat ze bij u voor de deur staan. Het geheel wordt omlijst middels dj Küpers hitparade die regionaal zeer hoog aangeschreven staat.

Henk Wijngaard en de burgemeester Aan burgemeester

John Joosten van de gemeente Dinkelland is gevraagd of hij ook een bijdrage wilde leveren. Hij was meteen enthousiast en er is deze week een gezellig videogesprek geweest. Hij gaat ook een bedrage leveren aan Blief Thoes. Voor de promotievideo is Henk Wijngaard benaderd. Ook hij was razend enthousiast. Hij heeft de Blief-Thoes-jingle ingezongen die ook op de Facebookpagina van de vereniging staat. Henkie, je bent een held.

Aanmelden voor Blief Thoes

Via www.bliefthoes.nl kunnen deelnemers zich aanmelden. Je bestelt dan een heerlijke borrelbox wijn, bier of alcoholvrij en deze wordt thuis afgeleverd op 13 februari a.s. tussen 15.30 en 18.00 uur. Blief Thoes is gepland op zondag 14 februari vanaf 14.30 uur. Houd dus dit tijdstippen vrij. Blief Thoes en zorg dat je erbij bent! Meer informatie via https://www.face book.com/HenigeSlepveent.