Uitgaan & Cultuur

Brief van Sinterklaas over activiteiten in Weerselo

Grote Pietenhuis Weerselo, 20-11-2021.

Dag hoor, Dinkelland Visie lezers uit Weerselo e.o.,

 

“Naar aanleiding van jullie vraag, hoe het mij en mijn Pieten vergaat, nu die vervelende corona-pandemie weer rond waart, kan ik jullie zeggen; het is vreemd, dat we niet kunnen doen, wat we graag zouden willen doen, maar dit geldt natuurlijk voor iedereen. Verdrietig maakt het mij, dat we in die relatief korte periode van vijf weken, die we in Nederland zijn en waarin we altijd ontzettend druk zijn, ons nu zeer beperkt kunnen verplaatsen en dankzij het besmettingsrisico, bijna alle bezoeken moeten afzeggen…. Alle huisbezoeken die al in het grote boek stonden (en dat waren er weer echt veel), heeft mijn melige-piet geannuleerd, alsmede de hele agenda bedrijven, verenigingen, verzorgingshuizen etc.

“Om de keuze, voor de bezoekadressen (wel of niet een bezoek) enigszins makkelijker te maken heb ik, natuurlijk in overleg met mijn pietenbrigade, besloten een soort handreiking te doen, door een bericht te sturen, dat wij dit jaar helaas moeten ‘overslaan’. Ik vind het niet verantwoord, dat we met soms zes tot tien, maar meestal wel vijftien tot twintig personen, een half uur in één huiskamer verblijven. 

Dat dit pijn doet, mag duidelijk zijn, want we willen zo graag. Maar het nuchtere verstand zegt, niet doen.                                                                                      

Gelukkig werd er ‘positief gereageerd’ (een ander positief, dan wat je de laatste weken vaak hoort) op deze mail en is er begrip voor deze beslissing.                                                                                                           

De gezondheid staat op één en dat telt voor iedereen, is de slogan die we meegeven. Natuurlijk gaan de ‘gewone werkzaamheden’ door…..Het vullen van de schoentjes, het sorteren van de tekeningen en kleurplaten (ongelooflijk wat een talent, zich nu ook weer openbaart), de cadeaus  inpakken, de pieten bijstaan en corrigeren, want ook deze zijn van ‘de leg’… dankzij hun ‘ophokplicht’. Ik weet, het is een beetje ’n vreemde woordkeuze, maar ik vond ‘m wel grappig.

En dit (grappig), is natuurlijk wel een ding, beleef plezier aan datgene je doet en blijf positief (ook dit is dat andere positief), ondanks alle ellende die de pandemie met zich mee brengt.

Vrijdag 3 december a.s. zal ik de basisschool in Weerselo bezoeken, natuurlijk zullen we ook hier rekening houden met de regels die gelden, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen, om niet te gaan. En dan dient zich weer een probleem aan; alle pieten willen graag mee… Logisch natuurlijk, want ook zij missen de bezoeken!                                                                                      

Ik zal natuurlijk nog even overleggen met de werkgroep Sinterklaas, hoe en wat, maar dat ik dit bezoek ga doen, dat staat als een pepernoot in een kinderhand. Het aantal pieten dat mee gaat, zal denk ik minimaal zijn… helaas…

Dat we naast de corona, ook nog eens te maken hebben met anderen discussies, maakt het nog moeilijker, om de romantiek van dit feest te waarborgen. Het is jammer genoeg, een verschijnsel dat zich steeds vaker voor doet.                                                                                 

Ik niet alleen, maar ook mijn pieten vragen zich af, waarom er altijd maar weer mensen op staan, die alles zwart/wit zien…

Natuurlijk mag iedereen zijn/haar zegje doen, maar dit kan toch ook , zonder stampij te maken en medemensen te beschadigen…

Al met al een vervelende sinterklaastijd, die toch zo mooi kan zijn, maar we houden de moed er in en maken er van, wat er van te maken is. Laten we hopen, dat ’de goede oude tijd’ snel terug keert, zodat we de draad weer kunnen oppakken. Dit mooie kinderfeest mag niet ophouden te bestaan... Ik en de pieten hopen van harte, dat iedereen er zo over denkt en dan komt het toch allemaal nog weer goed.”

 

Groeten, blijf gezond.

Dag hoor.

Sinterklaas (en een teleurgestelde Pietenbrigade)

Uw reactie