Uitgaan & Cultuur

Concert met strijkers op Landgoed Singraven

DENEKAMP - Niki de Vlaming (viool) en Lotte Grotholt (altviool) verzorgen zondag 26 mei een concert op Landgoed Singraven aan de Molendijk in Denekamp. Het betreft een openluchtconcert, maar bij slecht weer wordt er uitgeweken naar binnen. Het concert begint om 15.00 uur. 

Het duo Niki de Vlaming en Lotte Grotholt is een bijzondere ervaring, want de twee spelen een spannend programma, met een verscheidenheid muziek uit verschillende stijlperiodes.

Beide musici zijn geboren in Nederland. Niki de Vlaming begon haar vioollessen bij Anke Lefferts in Enschede en voltooide haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam - haar bachelor bij Lex Korff de Gidts en haar master bij Maria Milstein. Ook altvioliste Lotte Grotholt voltooide in 2020 haar bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa, bij wie ze ook haar vooropleiding volgde. Haar masterdiploma behaalde ze bij Veit Hertenstein aan het conservatorium van Detmold. Naast talloze masterclasses, waar beide strijkers altijd graag bij aanwezig zijn, speelden ze beiden ook in de Nederlandse jeugdorkesten.

Op het programma staan werken van Vieuxtemps, Spohr, Fuchs en anderen. De toegangsprijs is € 20,00, gereduceerd tarief (€ 10,00) voor personen van 18 tot 30 jaar en gratis toegang voor kinderen tot 18 jaar.