Uitgaan & Cultuur

De Weerselose toneelvereniging speelt de hilarische klucht ‘Boerenbond en rode lampjes’

WEERSELO - De repetities zijn alweer in volle gang. Iedereen heeft weer zin in een gezellig avondje ontspanning. Deze hilarische klucht zal weer veel lachspieren losmaken. De uitvoeringen zijn op 24, 25 en 26 november.

Dolly (Angela Stevelink) en Betty (Ineke Wolbers), twee prostituees wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Als Hendrik Buitendijk (Pelle Wesselink), een naïeve boerenjongen, die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder op de vlucht is, de kamer huurt, durven de beide dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Wanneer er dan klanten komen en ze Hendrik ontmoeten, worden de gesprekken zeer verwarrend. Als blijkt dat Hendriks schoonmoeder en verloofde op bezoek gaan waar hij verblijft, worden de zaken wel heel ingewikkeld. “Boerenbond en rode lampjes” is een hilarische klucht en wordt gespeeld in drie bedrijven. Klaartje Watergang wordt gespeeld door Renee Snijders, Moeder Watergang: Joke Hammink, Harrie: Hans Ganzeboom, Kees: Mart de Vos. De regie is in handen van Ger Heilen, souffleur is Andre van Aken. Toneelmeesters zijn Guus Tijdhof en Ron Westerik, Het decor is verzorgd door Jos Flinkers en Richard Lansink, de grime wordt verzorgd door Marjon Franke en Angela Stevelink en de techniek is in handen van Mart Franken Volmerink.

Joke Hammink speelt dit jaar haar rol als Moeder Watergang, een happig typetje. Na ruim drieënvijftig jaar stopt Joke met het spelen bij de Weerselose toneel Vereniging (WTV). Midden jaren ’70 is de liefde voor het toneel ontstaan. Joke is begonnen bij de KPJ in Weerselo en in 1980 is ze bij de WTV gekomen. Joke: “Ik heb bijna altijd komische rollen gespeeld. Enkele mooie toneelstukken waren “Hoekse en kabeljauwse twisten”, dit heb ik twee keer gespeeld. “Zo hef mien’n Gerrit het wilt”, ook twee keer gespeeld. “Kippendrift” en “Hoezo Kerstfeest”. Bij het stuk “De groeten uit de Veluwe”, had ik een vakantie gewonnen in een caravan. Toen heb ik bijna het hele stuk op het toneel op een koffer gezeten omdat ik niet in een caravan wou. Het waren allemaal hele mooie stukken om te spelen. Dit jaar is de laatste keer dat je meedoet. Hoe voelt dat voor jou? Ik ben nog niet toe aan een afscheid van het toneel daar ben ik te lang voor bij het toneel geweest. Ik wil graag beschikbaar blijven, eventueel helpen als toneelmeester of de grime. Één ding hoop ik dat ik dit jaar de rol hartstikke goed neerzet. Dat zou een mooie afsluiter zijn.”

Ine Flinkers