Uitgaan & Cultuur

Denekamp gaat op 1 oktober weer ‘Undercover’

DENEKAMP - Twee jaar hebben we het om de bekende redenen moeten missen: ‘Denekamp Undercover’. Het grote ‘live music’ feest met 8 live bands / zangartiesten op evenzoveel locaties in het centrum van Denekamp. Inderdaad een muziekfeest en dan voor jong en oud. De muzikanten die Undercover Denekamp ook ditmaal weer heeft weten te strikken voor het avondje van 1 oktober a.s. zijn van zeer hoog muzikaal niveau, soms met een van de originele band of zanger/-es nauwelijks te onderscheiden sound. Dat moet ook wel, want hoe durf je je anders onder die internationaal bekende naam te presenteren. Dit jaar komen naar Denekamp Status Quo, Coldplay, Wolfgang Petri, Rowwen Heze, CCR, Imagine Dragons, Johnny Cash en Pearl Jam! 

Daaronder dus één overbekende Nederlandse formatie, Rowwen Heze. Dit gehele gezelschap naar Denekamp halen, dat is een zeer bijzondere prestatie van de organisatie.  Het is mogelijk dankzij de uitstekende naam die Denekamp Undercover geniet in die ‘undercover-muziekwereld’.  De langjarige ervaring met dit muziekfeest heeft geleid tot een welhaast perfecte opzet, mede door de onmisbare medewerking van de plaatselijke horeca. De bands/artiesten treden namelijk op op de in de horecaondernemingen ingerichte podia. Per onderneming één gezelschap en er zijn  drie tijdsmomenten gedurende de avond waarop gespeeld wordt, zodat het publiek deze avond ‘van kroegie naar kroegie’ kan dweilen en dat is ook de opzet. Zo stel je iedere bezoeker in staat alle optredens enige tijd bij te wonen dit aan de hand van eenn uitgereikt schema.. 

De podia worden ingericht in De Raadzaal, De Wethouder, Schout in the Cloud, De Zaak, Melkbeernke, De Musketier, Concordia en Het Podium. De eerste drie zijn locaties van de horecaonderneming De Schout en dit maal zal in De Wethouder naast  het optreden van Johnny Cash tevens een Disco Tijs Revival worden georganiseerd. Een revival van de tot al weer heel wat jaren geleden helaas gesloten overbekende Disco Tijs uit Lattrop. Het waren de eerste eigenaren daarvan, Jan en Ria Tijscholte, die  in het voormalige Raadhuis een horecaonderneming vestigden die wat jaren later weer is overgegaan in handen van de huidige ondernemer..

*Voorverkoop ‘dweilpas’ vanaf 1 september a.s.

In een latere editie van de DV. meer over dit Denekamp Undercover 2022. Belangrijk op dit moment is het dat de verkoop van kaarten start vanaf 1 september en die voorverkoop is noodzakelijk gelet op de weer verwachte grote publieke belangstelling. Frederik Alink van de organisatie: ‘De prijzen hebben we helaas ook iets moeten verhogen. We vragen nu € 12,50 voor een ‘dweilpas’, maar je krijgt daarvoor wel even 8 undercoverbands. De voorverkoop is uiteraard bij de deelnemende horecabedrijven én bij Boekhandel Brummelhuis en Plus Jan ter Steege.’  

PBJ