Uitgaan & Cultuur

Denekamp Open Air

DENEKAMP - Denekamp Open Air haalt de Schürzenjäger naar Nederrland. Schürzenjäger-Zeit, Jodelautomat, Hey Mann Polka, Träume sind stärker en natuurlijk hun grootste hit Sierra Madre zullen op vrijdag 31 mei door duizenden concertbezoekers vrijwel zeker luidkeels meegezongen worden. De Schürzenjäger, die bekend staan om hun jaarlijkse Open Air concert in Finkenberg, Oostenrijk, komen naar Denekamp voor een éénmalige Nederlandse Open Air editie.

Träume sind stärker is één van de bekende nummers van de Schürzenjäger.  Tijdens een bezoek aan het Open Air concert in Finkenberg fantaseerden een aantal fans uit Denekamp er wild op los… ‘Wat zou het mooi zijn dit spektakel voor één keer in ons dorp te laten plaats vinden’. Het leek een onmogelijke gedachte, echter… Träume sind stärker. Dat Denekamp over genoeg organisatietalenten beschikt is wel duidelijk. De verschillende carnavalsactiviteiten, het Zomerfestival, Koningsfeest, Denekamp Undercover en de autorodeo van de ASVD worden al jarenlang gretig bezocht door vele bezoekers uit de hele regio. Eenmaal terug in Denekamp werden voorzichtig een aantal van deze organisatietalenten gepolst, en na een eerste bijeenkomst werd er al gauw besloten: ‘dit gaan we doen!’.

Voor dit eenmalige evenement is Stichting Denekamp Open Air in het leven geroepen en inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets zijn verkrijgbaar op www.denekampopenair.nl.