Uitgaan & Cultuur

Deurninger talent op het podium

DEURNINGEN - Het is alweer ruim een week geleden dat de gala-avonden van CV de Nettelkörnkes plaats hebben gevonden. Om precies te zijn vonden deze plaats op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari in de tot gala-zaal omgedoopte Sporthal ’t Hoge Vonder. Bijna 900 bezoekers hebben verdeeld over de beide avonden een gevarieerd programma kunnen aanschouwen. Na het welkomstwoord van voorzitter Remco Moekotte was het aan presentatrice Jorien Tijert om de bezoekers door de avond te leiden. Uiteraard begon het spektakel met het binnentrekken van Jeugdprins Kris en Jeugdadjudant Sam en Prins Sander & Adjudant Robert samen met hun raad van elf. Nadat de beide Hoogheden duo’s het woord hadden gericht tot de aanwezig namen zij plaats in de welbekende ‘ballenbak’ om vanaf deze ereplaats het gala te bekijken.

Ze werden meteen getrakteerd op een mooi openingslied uitgevoerd door de dames van La Diezzzz bestaande uit Christie Withag, Sandra Nieuwenhuis, Chantal Wegman en Kirsten Stegink. Een teken dat het gala nu echt begonnen was.

De eerste buut kwam voor rekening van Remco Kerkhof Jonkman. Vanuit zijn pas geopende spiritualiteitspraktijk ‘Nostra Drammus’ in de plaatselijke pastorie maakte hij gretig gebruik van zijn helderziendheid om menig bekend Deurninger op de hak te nemen.

Ook een bekende verschijning op het Deurninger gala is het duo ‘O de Twalet’. Maar niets was minder waar. Slecht één van beide toiletdames in de persoon van Babet Blokhuis betrad het podium en deelde mee dat haar collega met pensioen was. De zaal kon vervolgens live een sollicitatiegesprek aanschouwen met een potentiële opvolger. Een mooi debuut op het Deurninger Gala van Leontine van Hummel. De beide dames wisten met hun sketch de zaal voor zich te winnen.

Na een jaar alleen op de planken te hebben gestaan als Marie was het alom bekende duo Marie & Beernd, vertolkt door Brigit Legtenberg en Marcel Dreierink gezamenlijk terug op de bühne. Dit keer was het altijd op elkaar mopperende stel in een hele andere setting te bewonderen. Het publiek kon het duo aanschouwen tijdens hun eerste werkdag in de meldkamer van de politie Dinkelland. De vele telefoons en mobilofoons zorgden voor een chaotische eerste werkdag, tot grote hilariteit van de zaal. De buut met een perfecte timing viel dan ook in goede aarde bij de bezoekers.

Uiteraard was ook JCV de Dwarliggers vertegenwoordigd op het galatoneel. Met hun ‘JCV ’t Gala’ trakteerden zij de bezoekers op een prachtige persiflage op het Deurninger Gala. Een compleet galaprogramma voltrok zich in een vogelvlucht op het podium waarbij menig gala-artiest en Deurninger op de korrel werd genomen.

Een andere vaste waarde op het gala is de VHC, de veerloze hoogheden combinatie. Deze combinatie van enkele Oud Prinsen en Oud Adjudanten trad voor het voetlicht met hun versie van ‘de Slimste mens’. Presentator Ben Pelster loodste de drie kandidaten; Koning Willem Alexander (gespeeld door Frank Legtenberg), Sylvie Meis (gespeeld door André Mensink) en Geert Wilders (gespeeld door Jack ten Haaf) door de drie vragenrondes heen. De antwoorden werden van humoristisch commentaar voorzien van de twee G’s; Gerard Spekhorst en Gerald Moleman. De groep Oud Hoogheden wist hiermee de verwachtingen meer dan waar te maken en zorgden voor een geweldig laatste buut-optreden.

Maar daarmee was het gala nog niet ten einde. De afsluiter werd verzorgd door de dames van La Diezzzz. Nadat ze aan het begin van de avond al een prachtig openingslied hadden gezongen eindigden zij de avond met een geweldige medley die ze zelf in elkaar gezet hebben. De dames zorgden voor een goede sfeer zo aan het einde van de avond.

Tussen alle buuts en zangoptredens door was er ook ruimte voor de dans. De drie dansgroepen die de Nettelkörnkes rijk zijn gaven allen een fantastische show weg. Aan het begin van de avond was dat door de Nettelmimi’s, de jongste dansgroep. Maar ook de middengroep; ‘de Nettelwickes’ en oudste dames; ‘de Nettelwichter wisten de bezoekers uitermate goed te vermaken. Vele troste ouders zaten samen met de overige toeschouwers breed glimlachend hun kroost te bewonderen.

De avond eindigde met een grootse finale met alle artiesten en de Hoogheden op het podium. Gezamenlijk met de zaal werd het Deurninger lied; ‘Tussen Hengel en Olnzel’ gezongen waarna het nog een tijd onrustig bleef tijdens de afterparty in de Sporthal.

De Nettelkörnkes kunnen wederom terugkijken op een fantastisch gala met louter Deurninger artiesten.

Foto’s: CV de Nettelkörnkes