Uitgaan & Cultuur

Dinosaurus!? - tentoonstelling blijft veel bezoekers trekken

DENEKAMP - De tentoonstelling Dinosaurus!? blijft ook na een maand dagelijks veel bezoekers trekken.  “Ik denk dat tot nu toe per dag gemiddeld zo’n 500 bezoekers onze kassa passeren. Het is natuurlijk vakantietijd, maar het loopt de hele dag door. Oud en jong, hele gezinnen, opa’s en oma’s met kleinkinderen, enzovoort . Als het zo blijft is het helemaal niet ondenkbaar dat de expositie ook na de officiële sluitingsdatum van 2 september nog verlengd gaat worden!” Aldus de enthousiaste publiciteitsmedewerker Hilde Stroot. 

Het rondneuzen in de museumwinkel met al die aandenkens aan het dino-bezoek blijkt voor de jeugd ook zeer aantrekkelijk……

Wie in deze maanden regelmatig aan Museum Natura Docet voorbij rijdt of wandelt zal op grond van de permanent volstaande parkeerterreinen bij het museum zelf ook kunnen constateren dat het daar wel erg druk moet zijn. Met name ’s morgens is er een grote toeloop, maar in verband met de nog altijd heersende coronapandemie  wordt toch wel nadrukkelijk gelet op de nu nog geldende regels in verband daarmee. Daarom  is er toch een klein verzoek richting al die bezoekers: probeer wat meer tijdens de middag op bezoek te komen, want dan is er momenteel minder drukte dan ’s morgens en er is daardoor  een betere spreiding. Leuk is het overigens ook om te zien hoe de jeugd na afloop van de rondgang door museum en museumtuin heel geconcentreerd in de museumwinkel gaat rondsnuffelen naar een leuk aandenken aan dit bezoek. Van de begeleidende ouders of opa’s en oma’s  wordt veel geduld gevraagd, want ja er is zo veel interessants aan aandenkens……. 

PBJ