Uitgaan & Cultuur

Doen wat kan, devies bij Oranje Comité Rossum

ROSSUM - Doen wat kan. Dat is de komende maanden het motto van stichting Oranje Comité Rossum. Na een jaar waarbij vrijwel alle activiteiten geen doorgang konden vinden vanwege corona, probeert de oranjevereniging een aantal activiteiten wel te organiseren. Het paasvuur, georganiseerd door de Poaskearls, kan helaas niet plaatsvinden, maar het spel ‘Zoek het Gouden Ei’ voor kinderen gaat wél door. Op eerste paasdag, zondag 4 april, worden meerdere eieren verstopt in Rossum, Volthe en Lemselo. Kinderen krijgen via sociale media tips waar de eieren liggen. Er zijn leuke prijzen te winnen met de gevonden eieren.

Fietstocht op Koningsdag

Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Vooralsnog is het onduidelijk wat wél en níet door kan gaan. Met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen probeert het Oranje Comité een fietstocht te organiseren, zonder stops, maar wel met een soort van koffie-to-go.

Kermix

Het weekend van de Kermix, met een kermis en vele activiteiten voor jong en oud, is een van de jaarlijkse hoogtepunten in Rossum. De datum voor Kermix 2021 is voorlopig vastgesteld van 2 tot en met 4 juli. De datum is met potlood geschreven. Het kan zijn dat er nog geschoven wordt met de datum, rekening houdend met de coronapandemie.

Afscheid

Het Oranje Comité Rossum heeft dit jaar afscheid genomen van drie vrijwilligers. Anita Stege heeft na vijftien jaar als actief lid van het comité besloten te stoppen. Ook Hermine Ophuis is gestopt. Zij heeft zich acht jaar ingezet voor de Rossumse gemeenschap. Tot slot heeft Sabine van der Weerd ook aangeven te stoppen met het vrijwilligerswerk voor de oranjevereniging. Als dank ontvingen de dames een bloemetje. Deze dames worden tijdens het jaarfeest extra in het zonnetje gezet (als het allemaal weer kan in verband met corona).

Nieuwe leden

Het Oranje Comité Rossum heeft ook enkele nieuwe leden mogen verwelkomen. Het gaat om Wendy Stege-Broenink, Kim Hesselink en Saskia Nijboer-van de Perre.