Uitgaan & Cultuur

Doldwaze taferelen tijdens toneeluitvoering ’Familie Bruinsma in de bocht’

WEERSELO - Afgelopen weekend was er voor de eerste keer na corona weer een gezellige toneeluitvoering bij café Van Olffen. De kaarten voor vrijdag- en zaterdagavond en de zondagmiddag waren allemaal uitverkocht. Drie dagen lang, spelen voor een uitverkochte zaal is toch fantastisch. De spelers hadden er zin in en waren er klaar voor. Lachen, gieren, brullen en onder het genot van een biertje en een wijntje zaten de bezoekers lekker te genieten. Daar was iedereen weer aan toe. De regie was in handen van Ger Heilen.

Het was koningsdag en alles wat enigszins bruikbaar was werd uitgestald in de kraam van Sjef. Het is was immers vrijmarkt en een mooie gelegenheid om van de rommel af te komen. Hilarische taferelen speelden zich af op de vrijmarkt. Sjef heeft een Bed and Breakfast opgezet maar houdt zijn vrouw heel klein, zij heeft niets te vertellen. De arrogantie van schoonzus Mien, de zus van Truus straalt er van af.

Zij denkt dat ze alles beter weet. Jan, de man van Mien, wordt onvoorstelbaar klein gehouden. Vader Anton, moeder Margien en dochter Toos komen uit Friemel (Groningen) en zijn enkele dagen in de stad.

 Ze wilden wel eens een keer koningsdag op de Vrijmarkt mee maken. Ze zoeken een hotel en Boris nodigt hun uit om bij hun te logeren. Bed en Breakfast, slapen en ontbijten voor vijfentwintig euro. Vader Sjef is heel boos op Boris want  Anton en Margien slapen in zijn slaapkamer en in zijn bed. Anton en Margien worden door Sjef naar beneden geroepen, ze lagen even op bed om uit te rusten na de lange reis. Tot grote verbazing ziet Sjef dat Anton ook nog zijn pyama aan heeft en dat geeft de nodige hilariteit. Dochter Toos is de aanleiding tot het samenbrengen van bijzondere koppels, maar uiteindelijk worden er geen koppeltjes gemaakt. Boris, de zoon van Sjef en Truus is helemaal verliefd tot ver zijn oren op Silvia maar uiteindelijk komt hij nog met Toos aan het kussen. Toos wordt een beetje door Sylvia naar Boris heen gedrukt maar volgens haar moeder is Toos daar nog helemaal niet aan toe.

Tot ieders verbazing komt de Koninklijke Hoogheid onverwacht op bezoek. Uiteindelijk wordt alles weer net op tijd bijgelegd in het net opgezette Bed and Breakfast en wordt er getoast op Koningsdag. Zo komt alles weer tot een goed einde.

Ine Flinkers