Uitgaan & Cultuur

Dorpsfeest Tilligte 2021

TILLIGTE - In verband met de corona-maatregelen begon het Dorpsfeest Tilligte 2021 dit jaar op zaterdag in plaats van vrijdagmiddag. Het Dorpsfeest werd afgetrapt met een zeskamp voor de basisschoolkinderen. In gemixte teams mochten zij proberen zoveel mogelijk punten te behalen bij 5 verschillende spellen, waaronder pittenzak gooien en ezeltje prik. Ook kregen zij pannenkoeken en ranja tussendoor. De opkomst was weer fantastisch.

Na de kindermiddag startte om 17:00u de 5-uur show met Dorps-BBQ. Na het succes tijdens de vorige editie, kon deze gezellige BBQ voor het hele dorp niet ontbreken in het programma van 2021. Zowel jong als oud genoot van een lekker stukje vlees, bereidt door slagerij Blokhuis uit Denekamp. Aansluitend op de Dorps-BBQ was er dit jaar op zaterdagavond een Mallorca-party. De tent was versierd in zomerse sferen. Een zeer gezellige en druk bezochte avond waar we met veel plezier op terugkijken.

Op zondag kon vanaf 14:00u gestart worden met een fietssterrit. Deze route bracht deelnemers langs verschillende bedrijven in Tilligte; de Westerveld molen, de boerderij van familie Hèènboer, Demasko, Shiitake kwekerij Masselink, Loonbedrijf Postel en BORA verspaning. Bij deze bedrijven mochten de mensen binnen een kijkje nemen. Bij de eerste stop, de Westerveld molen, stond een kop koffie met een koekje van eigen deeg klaar, gemaakt door de bewoners van Erve Meinders uit Tilligte. Onderweg moesten vragen worden beantwoord en foto-opdrachten worden uitgevoerd. Voor wie de route niet per fiets af kon leggen, stond een huifkar klaar. Het 'Rondje Tilligte' was een groot succes! Wederom voor jong en oud een zeer geslaagde middag. Na de fietssterrit was het tijd om in de tent even 'noa te proat'n..' Hier werden ook de winnaars van de loterij bekend gemaakt, welke hieronder staan vermeld.

Het Dorpsfeest was ook dit jaar weer zeer geslaagd. Dit alles was niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers, zowel tijdens het opbouwen als het feest zelf én het opruimen op maandag.

Winnaars loterij:

1e prijs: Walter Bosch (1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Kuipers Denekamp)

2e prijs: Jan Damhuis (waardebon Koopman Mode €100)

3e prijs: Familie Benneker (waardebon café Koapman €100)

4e prijs: Marcel Roesthuis (waardebon Kakelkont €100)

5e prijs: Rene Hartman (waardebon Koopman Mode €50)

6e prijs: Harald Meinders (waardebon Koopman Mode t.w.v. €50)

7e prijs: Koen Leferink (20-persoons slagroomtaart van Bakkerij Brunninkhuis) 

Bestuur Stichting Dorpsfeest Tilligte