Uitgaan & Cultuur

Dorpsquiz Rossum gaat door in aangepaste vorm

De dorpsquiz in Rossum gaat door, maar dan wel in aangepaste vorm in verband met corona. Zo is er geen gezamenlijke afsluiting en zijn alle opdrachten te doen met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel.

Wie uit Rossum, Volthe en Lemselo mee wil doen moet zich opgeven voor 1 september via de site van de organiserende stichting Oranje Comité Rossum. Op de site staat ook het reglement, die vanwege corona, op een aantal onderdelen is aangepast, ten opzichte van vorig jaar.

De dorpsquiz is zaterdag 12 september van 10.00 tot 22.00 uur. Vanwege corona is er geen gezamenlijke afsluiting.

 

Het Oranje Comité heeft goed geluisterd naar de opmerkingen van de deelnemers van vorig jaar. Dit jaar zijn er onder andere meer ‘doe-opdrachten’ en meer vragen over de Rossumse gemeenschap. De tijdsduur van de quiz is 12 uur. De opdrachten vinden plaats in de buitenlucht. De vragen zijn gebundeld in een ringmap, zodat elk team deze eenvoudiger onderling kan verdelen.

 

Uitslag later bekend, eerste prijs 250 euro

Omdat er geen gezamenlijke afsluiting is zal de uitslag van de quiz later via de site van het Oranje Comité en sociale mediakanalen bekend gemaakt worden. Er zijn 3 prijzen te verdelen. De eerste prijs is 250 euro, de tweede 150 euro en het team dat derde wordt ontvangt 75 euro. De prijswinnaars worden naderhand persoonlijk benaderd door het Oranje Comité.

Kosten deelname per team is 25 euro. De teamcaptain moet woonachtig zijn in Rossum, Volthe of Lemselo.  Aanmelden kan via: www.oranjecomiterossum.nl/activiteiten/dorpsquiz.