Uitgaan & Cultuur

Een prachtige musical ’Nieuwe Koers’ gebracht door het Weerselose koor Rejoice

WEERSELO - Eindelijk was het zover. Vrijdag- en zaterdagavond stond Rejoice weer op de planken met een geweldige musical “Nieuwe Koers”. Deze voorstelling speelde zich af op een cruiseschip dat koers ging varen richting Marseille waar de gasten van boord konden om even van de stad te genieten. De St. Remigiuskerk leent zich uitstekend voor de uitvoering van musicals en andere theaterproducties.

Twee avonden hebben de koorleden alles gegeven waar ze zolang naar toe hebben gewerkt. Het verhaal speelde zich af op een betrekkelijk oud cruiseschip de “Blue Love”. Verschillende gasten kwamen aan boord die werden hartelijk ontvangen door de kaptein en één van de personeelsleden. Niet alles liep natuurlijk op rolletjes. De kapitein en het personeel deden hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken, maar ze hadden vaak geen tijd voor hun gasten omdat ze het zo druk hadden. De gasten waren dan ook niet helemaal te spreken over de vriendelijkheid van het personeel. Het nummer ’Druk’, gezongen door een soliste met het hele koor paste precies in de sfeer. 

Een musical met mooie zang en tekst dat helemaal op elkaar was af gestemd en alles was in eigen beheer. Het was gezellig aan boord van het cruiseschip. Allemaal verschillende gasten die zin hadden in een heerlijk relaxte vakantie. Een vriendinnen groep ging helemaal uit hun dak want ze waren gezellig zonder hun man met vakantie. Er liep een zwerver rond die toe was aan rust. Het echtpaar Bert en Anita die genoten van hun vakantie en zo waren er hele verschillende gasten die allemaal wel iets bijzonders hadden. Maar het belangrijkste was de muziek dat helemaal aansloot op het verhaal. Het klopte allemaal. Er werden vierentwintig nummers opgevoerd van o.a. “Walking on sunshine”, van Celebration, “Als het stormt”, van Ramses Shaffi, “Sombody to love van” Queen, “Liefde voor later” van Herman van Veen, “Take a change” van Abba,” Perfect” van Ed Sheeran, “Go your own way” van Fleedwood Mac, “Fix You” van Coldplay, “Something inside So Strong” van Kenny Rogers, “Don’t stop me now”, van Queen maar ook eigen geschreven nummers die weer in het verhaal pasten. Met een staande ovatie van alle aanwezigen  werd de musical afgesloten met “The show must go on”, van Queen. Het hele koor bracht dit nummer met zoveel power. Het einde van een machtig spektakel. De algehele muzikale leiding was in handen van Raymond Breukers. De begeleiding bestond uit een pianist, drummer en twee gitaristen. Rudi Wolbers had de algemene coördinatie van de productie en de regie was in handen van Ineke Wolbers.Alle complimenten voor de makers van deze prachtige musical en natuurlijk het koor dat geweldige muziek ten gehore bracht. De bezoekers hebben allemaal genoten. De staande ovatie was dan ook zeker verdiend.

Ine Flinkers