Uitgaan & Cultuur

Exclusieve restaurant ‘First Floor’ nu ook weer geopend

DENEKAMP - De openstelling van horecagelegenheden, musea, enzovoort en de organisatie van grotere evenementen is bij de huidige snelle toename van de corona-besmetting weer punt van discussie aan het worden, al overheerst in dat kader vooral de vraag waar men nog met vakantie  naar toe kan. In Denekamp zijn  alle horecagelegenheden al weer enige tijd geopend al zijn er nog beperkende maatregelen. Alleen het exclusieve restaurant First Floor op de verdieping van Food&Drink Club De Wethouder is pas sinds vorige week weer geopend, nadat het net als de verdere horeca in december jl. gesloten werd i.v.m. de pandemie. 

Op de foto de vroegere raadszaal als exclusief restaurant

Voor het publiek is de ervaring met dit restaurant en haar exclusieve concept nog maar heel kort, want First Floor is vorig jaar september pas officieel  geopend. Toch blijkt het in die korte periode flink reclame te hebben gemaakt, want het was bijna altijd volgeboekt, zodat men meteen al vooraf moest reserveren en dat is nu al weer het geval. Velen zaten op de heropening te wachten. De waarschijnlijk belangrijkste reden voor die snelle toename aan bezoekers is volgens de betrokken medewerkers: ‘De gasten worden 4, 5 of 6 gangen culinair verrast door onze chef-kok Ben Schulte. De gerechten zijn van zeer hoog niveau en kunnen worden gecombineerd met een ruim assortiment aan prachtige wijnen. Tevens is er een groot aanbod aan aperitieven, gin-tonics, cocktails en speciaal bieren. Men wordt bij de wijnkeuze geadviseerd door gastheer en sommelier Edward Lakerveld.’ 

En dat alles wordt aangeboden in de authentiek ingericht gebleven raadszaal van het vroegere ‘Raadshuis’ van de gemeente Denekamp. Nu een rijksmonument. Een heel bijzondere combinatie en die blijkt aan te slaan zo is dus na nog geen half jaar al gebleken. Bijzonder is ook dat het menu elke drie weken weer anders wordt samengesteld en dat is zeker voor de meer regelmatige gasten steeds  weer een verrassing, vandaar de  naam ‘verrassingsmenu’. Voorts biedt de aanwezigheid op de begane grond van de Food&Drink Club de mogelijkheid tot een informele ‘after borrel’. Je kunt stellen dat dit alles waarschijnlijk het ‘nieuwe uitgaan’ is. Met de openstelling van First Floor is het horecagebeuren in Denekamp weer optimaal.

Voor info/reserveren: www.dewethouder.nl.

 Op de foto de vroegere raadszaal als exclusief restaurant

 

Tekst/foto: PBJ