Uitgaan & Cultuur

Expositie Kafka’s Vrouwen
Elisabeth Futterlieb

OOTMARSUM - De sympathieke en talentvolle kunstenares Elisabeth Futterlieb is vanaf zaterdag 28 augustus a.s. te gast in Museum Ton Schulten in Ootmarsum. Zij is in 2019 verkozen tot European Young Talent of the Year en heeft al in diverse wereldsteden haar verrassende werk geëxposeerd. Ze is opgegroeid in Baunschweig en na een opleiding tot tandarts heeft zij zich gevestigd in Düsseldorf. Kunst had echter altijd haar interesse en zij wilde zich hier ook verder in ontwikkelen. Naast haar werk als tandarts is zij diverse kunstopleidingen gaan volgen. Zij combineert haar beide passies en woont en werkt sinds vorig jaar in Berlijn. Haar expositie in Museum Ton Schulten heeft zij de titel ‘Kafka’s vrouwen’ gegeven.

Kafka's Vrouwen

Kafka, de polariserende schrijver van het begin van de 20e eeuw wordt door de kunstenares Elisabeth Futterlieb doelbewust in scène gezet. Zij speelt met de tegenstellingen van moderniteit en tijd om een verschil te creëren. Dit is ook visueel te zien door de bewegende, moderne snapshots en de stabiele achtergrond in de vorm van Kafka's lijnen.

Het gemeenschappelijke raakvlak is het thema ‘vrouw’.  Het gaat over Kafka's bekende bindingsangst met vrouwen, die ook in zijn literatuur voorkomt, en Futterliebs typische vrouwengezichten, die dus de perfecte symbiose tussen literatuur en kunst vertegenwoordigen.

Women Art

Elisabeth Futterlieb's kunst brengt altijd portretten van vrouwen samen, of het nu op boekpagina's is of in kleurrijke Popart reeksen; krakend, kleurrijk en veelzijdig zoals het leven tekent: Vrouwen! In de "challenge of life" van elke vrouw in de huidige maatschappij, vergt het soms moed en expressie om te kunnen leven zoals een vrouw dat zelf wil. Gedurfd voorwaarts, weg van een oud rolmodel, naar veelzijdige nieuwe gebieden.

De vernissage van de expositie is vrijdag 27 augustus om 17.00 uur in Museum Ton Schulten. Elisabeth Futterlieb is daarbij aanwezig.

Wilt u de vernissage bijwonen, dan kan dat. Bel met 0541–291760 of stuur een mail naar info@tonschulten.nl, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

De expositie in Museum Ton Schulten loopt door is van 28 t/m 31 augustus a.s. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hierboven genoemde telefoonnummer of e-mailadres.