Uitgaan & Cultuur

‘Food & Drink Club De Wethouder’ viert eerste lustrum met ‘Celebration Festival’

DENEKAMP - Al meerdere malen heeft hij sinds zijn komst naar de inmiddels tot een ‘multi-horecaonderneming’ uitgegroeide ‘Hotel De Schout’ laten zien een initiatiefrijk ondernemer te zijn en dat bewijst Edwin ter Haar vrijdag 23 en zaterdag 24 september a.s. opnieuw. Zijn ‘Food & Drink Club De Wethouder’ bestaat namelijk vijf jaar en zo’n jubileum moet natuurlijk gevierd worden! 

De jubilerende 'Wethouder' anno 2022

Vooral ook, omdat er duidelijk iets te vieren valt. Edwin ter Haar: “In 2017 is het voormalige restaurant De Hoogklimmer overgenomen door Hotel De Schout. De transformatie  naar een Food & Drink Club bleek gelijk  een groot succes met het op informele wijze genieten van de bijzondere keuken en trendsettende internationale bar! In 2021is tijdens de coronasluitingen op de verdieping in de voormalige Raadszaal een nieuwe restaurantformule toegevoegd onder de naam “De Wethouder First Floor!” Iedereen die deze ontwikkeling met name als  bezoeker heeft meegemaakt zal ervaren hebben dat het succesvolle initiatieven zijn geworden. Zo wordt op de First Floor een exclusief verrassingsmenu geserveerd in 4,5 of 6 gangen  met een bijpassend wijnarrangement, de wildgerechten krijgen in het seizoen extra aandacht. Ook de menukaart van de F&D-Club heeft een soort ‘internationale metamorfose’ ondergaan onder meer door de komst van sushi-chef Lay die ook ‘afhaal’ organiseert. Kortom in de afgelopen jaren zijn er doorlopend weer aanpassingen in de gang van zaken geweest en die slaan aan, getuige de  permanent ‘volle bak’ tijdens de openingsmomenten gedurende het lange weekend. Haast vanzelfsprekend dat het aanstaande verjaardagsfeestje op grootse wijze gestalte gaat krijgen onder de naam ‘Celebration Festival’. Niet, zoals vaak gebruikelijk bij een zakenjubileum artikelaanbiedingen en -kortingen, maar gewoon een daverend tweedaags muziekfestival vanaf ’s avonds 20.00 uur.

Muziekfestival met The Cats in the House, Fragment, DJ Danny en Vinyl DJ Othmar…

Celebration staat voor feest, fuif en maar bij ‘Food & Drink Club’ past de Engelse benaming uiteraard beter. Maar, ‘what;’s here in the name’? Nou heel veel, namelijk twee dagen volop muziek op een speciaal daartoe aangelegd podium tussen De Wethouder en Restaurant Oosth / Il Munipicio , twee andere horeca-activiteiten van Hotel De Schout. Muziek door de inmiddels vermaarde band The Cats in the House, Vinyl DJ Othmar, Fragment  en DJ Danny & saxofonist. In een volgende DV meer over dit muziekfestival op 23 en 24 september a.s. Wie hier van nabij van wil genieten die wordt aangeraden alvast tickets á € 5,- per avondfeest  te bestellen via www.dewethouder.nl 

Tekst/foto: PBJ