Uitgaan & Cultuur

Gala CV de Buisman’s Keals Saasveld

SAASVELD - Afgelopen weekend heeft de jaarlijkse Gala van CV de Buisman’s Keals weer plaats gevonden. Donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 januari was het onrustig in het Soaseler Koffielaand. Bewoners van Saasveld zaten in spanning welke buuts en roddels er op de bühne zouden plaatsvinden. 

De galacommissie is door de jaren heen getraind geraakt, echter is het toch een hele kunst om talentvolle, nieuwe en originele artiesten te strikken.

De dansmarietjes zijn dit jaar extra sterk met drie groepen: de Miniboontjes, de Koffieboontjes en de Buismanwichter. De jongste twee groepen deden dit jaar voor het eerst mee. Daarnaast zijn er nieuwe leidsters, die het dit jaar tot in de puntjes hebben geregeld.

De avond werd geopend door Martijn Lucas. Deze buitenstaander van Saasveld wist door zijn betrokkenheid bij voetbalvereniging Saasveldia het hele dameselftal in het zonnetje te zetten. Ook nieuw dit jaar was dat de Raad van 11 meedeed.

Daarnaast waren er ook oude bekenden op de bühne te zien; Ben Engbers & Bennie Oude Meijers, Marije Kemerink op Schiphorst, Eddie Schabbink en de Jeugdraad.

De Prinsengarde sloot af met een foute Duitse medley, met verpletterende dansmoves wisten ze de zaal op z’n kop te zetten.

Maaike Veldhuis: “Tussen de optredens door zorgden de Koffiebraanders ervoor dat het publiek werd voorzien van mooie muziek.

Tot slot willen wij van CV de Buisman’s Keals via deze weg alle sponsoren bedanken die de Gala-avonden mede mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast bedanken wij ook alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de voorbereidingen en de Gala-avonden in goede banen wisten te leiden.”

Prins Egon 1e & Adjudant Clemens kunnen terugkijken op drie prachtige uitverkochte avonden in Café Restaurant ‘t Anker. Dit deden zij niet alleen. Zij werden hierbij ondersteund door Jeugdprins Joep, Adjudant Luuk & Adjudante Merte, en door Schoolprins Yvar & Schoolprinses Lieve. Alaaf, Alaaf, Alaaf tot volgend jaar!”

Ine Flinkers