Uitgaan & Cultuur

Gambia expositie georganiseerd door Marianne Wolkotte te zien bij Erve Fakkert

ROSSUM - Marianne en haar man Dick hebben de eerste zes maanden van 2009 in Gambia gewoond en zijn verliefd geworden op dit land. Ze hebben daar een project opgezet: ‘Stichting Bouwstenen voor Gambia’. Ze helpen verschillende families met het opbouwen, renoveren of verbeteren van de leefomstandigheden in hun compound (ommuurde leefgemeenschap).

Ook steunen ze verschillende basisscholieren, middelbare school leerlingen en studenten met het betalen van schoolgeld en de reiskosten naar school. Ze proberen hen indien nodig, tegemoet te komen in hun levensonderhoud. Ze hebben scholen in het binnenland voorzien van schoolbanken, lesmaterialen, een werkende waterpomp en computer- en andere apparatuur. Met behulp van zonnepanelen en accu’s hebben ze (beperkt) elektriciteit. In de periode 2010 – 2012 had Marianne een winkel ‘Mama Africa’ in Beuningen, om spullen van enthousiaste, creatieve Gambiaanse handwerklieden zoals kunstschilders, houtsnijders, leerbewerkers en andere ambachten te verkopen. Nu exposeert ze in Erve Fakkert in Rossum met schilderijen en mooie beeldjes. Deze zijn allemaal te koop. Ook verkoopt Marianne sieraden, leren tassen maar ook allerlei soorten thee en crèmes. Marianne: “Ik koop deze producten in voor een redelijke prijs in Gambia en verkoop het in Nederland en de opbrengst gaat naar de maker van het product. Ik ben de vrijwillige schakel er tussen. De schilderijen neem ik opgerold mee vanuit Gambia en span ze thuis opnieuw daarna spuit ik er lak over ter bescherming en mijn man Dick maakt de frames op maat voor deze schilderijen. De expositie is te zien tot eind mei tussen 11.00 en 14.00 uur. Graag eerst even contact opnemen met Guus Weusthof op nummer 0541–625789.

Mensen zijn van harte welkom om iets te bestellen. Ze kunnen altijd geholpen worden en contact opnemen met Marianne via email: wolk11@hotmail.com of telefonisch op nummer 06-42941664.

Ine Flinkers