Uitgaan & Cultuur

Glazen Huis Ootmarsum
Een prachtig programma om acht goede doelen te ondersteunen

OOTMARSUM - Het Glazen Huis Ootmarsum is er weer. Inmiddels staat de evenementenzender aan op FM 88.40 en is het voorprogramma te beluisteren. DJ’s draaien plaatjes en het liefst op verzoek, want ieder bedrag dat binnenkomt wordt direct doorgesluisd naar de acht goede doelen. Het blijft niet bij het draaien van plaatjes, want sinds woensdag 31 augustus staat alles in het teken om zoveel mogelijk geld binnen te halen. The crew van het Glazen Huis heeft een prachtig programma samengesteld om de acht goede doelen financieel te ondersteunen. De doelen van dit jaar zijn St. Klaverblad - Avondwandelvierdaagse Ootmarsum, Heemhuis Poorten Frederik Ootmarsum, Stichting Leergeld, Tennisclub Ootmarsum, Stichting Mooi Leven Huis Tubbergen, Bakfiets kinderopvang Lattrop, Stichting Engels 'tuin Ootmarsum en Koningsdag Ootmarsum.

Foute Bingo

“Op donderdag organiseren we de Foute Bingo. Het is een hilarische Bingo waar de deelnemers mooie opdrachten mogen vervullen en kans maken op prachtige prijzen. Wassink en de Küper presenteren het samen met de man met de lach; Andre Pronk. Gezellige foute muziek maakt de avond compleet. Opgave is niet nodig. Bingokaarten zijn ’s avonds verkrijgbaar bij het Glazen Huis. Leuk om met vrienden/vriendinnengroepen mee te doen. Of om gewoon te komen kijken.”

Badeendjesrace

Vrijdag 2 september wil het Glazen Huis graag het plein vol hebben tijdens de Back to Work borrel. De vakantie is voorbij en bijna iedereen is begonnen met werken. Mooie gelegenheid om dat te vieren met een borrel op het Gerard Hulsinkplein. Voor vermaak zorgt de organisatie met de Badeendjesrace. Ruim duizend badeendjes worden met een grote bak water losgelaten en volgen een parcours. Elk eendje heeft een nummer en het eendje dat als eerste aankomt bij het Glazen Huis is de winnaar. De winnaar ontvangt maar liefst 50 munten. Iedereen kan nu alvast een eendje kopen voor € 1,- per stuk, op is op. Hiermee steun je gelijk al de goede doelen. Je krijgt vervolgens de nummers van je eendje door. Opgave via tel. 0655553738 o.v.v. naam/emailadres en aantal eendjes.

Oktoberfest

’s Avonds organiseert het Glazen Huis ‘Das erste richtige Oktoberfest’ van Ootmarsum m.m.v. Falsch und Verrückt. Het Gerard Hulsinkplein zal worden omgetoverd tot een waar Oktoberfestwalhalla met bier, bratwurst, dirndls en lederhosen (niet verplicht uiteraard), lange biertafels, stimmung und schnaps. Dat alles onder leiding van Falsch und Verrückt met ‘Stimmungsmusik der Heimat’, Duitse klanken, afgewisseld met (falsche) meezingers en (verrückte) classics is niet het enige wat opvalt; met hun blauw-roze outfit geven ze een nieuwe dimensie aan de lederhosen. Met een wervelwind aan energie zorgen ze voor een ware ‘Bombestimmung und Ambiance’.

Sport in het Glazen Huis

De zaterdag is om 16.00 uur de kwalificatie van de Formule 1 in Zandvoort live op een mega led wall (15m2) te volgen. Ook de wedstrijd van FC Twente tegen PSV is hierop te zien. Uiteraard is de gehele middag de bar geopend. ’s Avonds speelt de Partyband ‘Heer en Meester’ op het podium. Een mix van de swing van de top 2000, de charmes van Nederlandstalig, de power van house en rock, of stampende feestmuziek. Deze avond hoor je ze allemaal op het Gerard Hulsinkplein.

Klootschieten en de Kidsrun

De overvolle zondag begint al om 10.00 uur met een klootschietronde voor iedereen die mee wil doen. Opgave die ochtend op de Zonnebergweg baan de kant van de oude Melkfabriek. Teams van 3 tot 5 personen. Kosten bedragen € 2,- p.p. Ook hier zijn leuke prijzen te winnen. Om 11.00 uur organiseert OLC ’93 in samenwerking met het Glazen Huis Ootmarsum weer een KidsRun. Verschillende leeftijdscategorieën lopen hun eigen afstand onder deskundige begeleiding.Bij de KidsRun geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Elke deelnemer ontvangt een unieke medaille. Deelname is gratis. Opgave graag via de volgende link: forms.gle/h1n2XYC1JxdM5 Aoq5

Grandprix en de veiling ‘Grandprix’

Om 15.00 uur begint de Formule 1 race op Zandvoort. Uiteraard ook bij het Glazen Huis te zien op het megascherm. Vanaf 17.00 begint de welbekende veiling o.l.v. veilingmeesters Dennis Heerink en Tonnie Geerdink. Het is de ‘Grand Prix’ van het Glazen Huis Ootmarsum, want dankzij de ingebrachte veilingitems wordt er op het scherpst van de snede geboden en zien de goede doelen de finishvlag naderen. De veilingmeesters gooien zich in alle bochten, negeren groene, blauwe en gele vlaggen, maar zien iedere vinger, die omhoog gestoken wordt. Geen safetycar, maar vollepolle wordt er gas gegeven. De doelen worden op hartverwarmende wijze ondersteund. Na deel 1 van de veiling komt Bonnie St. Claire. Eindelijk doet ze Ootmarsum een keer aan en zal ze de boel verder opzwepen. Daarna volgt deel 2 van de veiling. Zanger Maico zal de finale inleiden gevolgd door de bekendmaking van het eindbedrag. Uiteraard is er de hele week ook constant muziek vanuit het Glazen Huis en mogen mensen plaatjes aanvragen. Dat kan live bij het huis maar ook via de website www.glazenhuisootmarsum.nl Daarnaast is de online veiling al enige tijd van start gegaan en hier kan men bieden op de mooiste veilingitems.

Programma Glazen Huis editie 2022

Woensdag 31 augustus

20.00 uur de Officiële opening van het Glazen Huis Ootmarsum

Donderdag 1 september

20.30 uur Foute bingo m.m.v. André Pronk

Vrijdag 2 september

16.00 uur Back to work borrel
17.00 uur De Badeendjesrace
20.00 uur Das erste richtige Oktoberfest van Ootmarsum m.m.v. Falsch und Verrückt

Zaterdag 3 september

16.00 uur Kwalificatie Grand prix Zandvoort op groot scherm
18.45 uur FC Twente – PSV op groot scherm
20.00 uur Partyband Heer en Meester

Zondag 4 september

10.00 uur Klootschietronde
11.00 uur Kidsrun door de OLC
15.00 uur F1 Grand prix Zandvoort op groot scherm
17.00        Start veiling deel 1 met Bonnie St. Claire
                 Start veiling deel 2 met Zanger Maico en bekenmaking van het eindbedrag