Uitgaan & Cultuur

Horeca (nog) gesloten, maar met ‘Proud Denekamp Live’ toch een ‘evenement vol muziek’ …..

DENEKAMP - De horeca blijft (nog even?) gesloten en daarmee een veel door jongeren gewaardeerde uitgaansgelegenheid. Wel is er mondjesmaat contact met vrienden en vriendinnen en medescholieren, maar het echte ‘lekkere uitgaansavondje’, het ‘stappen’ is er nog niet bij. In de media volop aandacht voor de minder prettige gevolgen daarvan voor onze jongeren. 

Susan Teunissen, bedrijfsleider van De Schout, haakt op die situatie nu in met het organiseren van een muziekevenement onder de naam ‘Proud Denekamp Live’, de trots van Denekamp ‘live’ te bewonderen. En dat betreft dan de ‘muzikale trots van Denekamp’. Susan: “Het idee kwam bij me op toen ik thuis naar ‘Vrienden van Amstel Live’ keek en luisterde. Ik werd er helemaal vrolijk van en ik vroeg me af: zou zoiets niet hier in Denekamp kunnen en dan met artiesten uit Denekamp?” Een muziekfeest, zonder daarvoor te hoeven samenscholen in je uitgaanscafé, zonder zelfs de deur uit te hoeven.. Het is bij Susan niet bij het denken er over gebleven. Samen met de bekende DJ Peter Swensson organiseert ze namelijk zaterdag 27 februari a.s. het hiervoor aangehaalde muziekevenement. In totaal zo’n tien muzikale artiesten uit Denekamp en omgeving komen op die zaterdag optreden in het tot een nieuw restaurant omgeturnde gedeelte van Hotel De Schout. Een nieuw nog niet geopend restaurant, waarvan de naam ‘Il Municipo’ ongetwijfeld opzien baart, terwijl het gewoon de Italiaanse vertaling is van ‘het gemeentehuis’ en dat is De Schout ‘ooit’ geweest. Maar dat terzijde.

Tiental artiesten van ‘eigen podium’ live in de huiskamer…

Essentie: zaterdag 27 februari komen een tiental artiesten beurtelings naar die ‘studio’ om hun muzikale kunnen te laten horen en zien. Het wordt zo tussen 20.00 uur en 23 uur een doorlopende muziekshow met Peter Swensson en Susan Teunissen als het presentatie duo. Die hele muzikale happening wordt ‘gelivestreamd’. Dat is een live-uitzending, waarbij rechtstreeks beelden en geluid worden uitgezonden vanuit het nieuwe Schout-restaurant, waarvoor belangstellenden via hun aanmelding kosteloos (dankzij een prima sponsoring) de link krijgen, waarmee de uitzending online is te volgen. Susan: “Het is geen ‘Vrienden van Amstel Live’, maar wij kunnen door de spontane medewerking van de artiesten en met de begeleiding van de band Musk een spetterend avondje ‘Proud Denekamp Live’ beloven. In een volgende editie meer daarover.” Waar we ‘proud’ op moeten zijn? Volgens Susan zijn dat in elk geval: Musk, Jenne Morsink, Jip Hemme, Fenne Toenink, Demi Westerhof, Florien Bussink, Peter Swensson (tevens presentator) , Tessa Brummelhuis, Lars Brummelhuis, Elke Schmidt, Joep Luttikhuis (DJ), Yfke Oude Griep en De Denekamper Spatzen. Tekst/foto: PBJ

Reacties

Vinden het idee leuk.Hebben ook Amstel live bekeken.Was geweldig.Hopelijk gaat het ook een leuke avond worden.Succes.

graag een link