Uitgaan & Cultuur

Jubileumconcert ‘De Vrienden van Amicitia Live!’

TILLIGTE - Afgelopen zaterdag presenteerde Muziekvereniging Amicitia uit Tilligte ‘De Vrienden van Amicitia Live!’ ter ere van haar 45-jarig jubileum. Dit concert werd gehouden in de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Tilligte. Het was een fantastische avond met een bomvolle zaal. Er werd plaats geboden aan ruim 300 toeschouwers. Het programma bevatte muziek van Nederlandse bodem. Een mooi en uitdagend programma met muziek van vroeger en nu, waarin afwisseling was tussen stukken met zang, enkel de slagwerkgroep of fanfare of een combinatie hiervan. 

Het Dorp werd schitterend vertolkt door Linda Groeneveld, Jacquelien en Christiaan Lenferink stalen de show door samen Pastorale te zingen. En natuurlijk was ‘ons Ilse’ (Tebbe) ook weer van de partij, zij zong op geweldige wijze een medley van Anouk. Tussendoor werd alles op ludieke wijze aan elkaar gepraat door Wendy Slots en Koen Leeferink. Snollebolleke Jarno Groeneveld kreeg de volle zaal van links naar rechts. 

Een klein jaar geleden is de jubileumcommissie begonnen met de voorbereidingen voor deze jubileumeditie. De slagwerkgroep kon snel van start gaan, samen met hun dirigent Jaap Hoving. De fanfare moest nog even geduld hebben, aangezien de vereniging nog op zoek was naar een nieuwe dirigent. Deze vacature werd ingevuld door Nicole ter Morsche in maart dit jaar, waarna de muzikanten konden beginnen met het instuderen van de muziekstukken. Onvoorstelbaar dat het in zo’n korte tijd gelukt is dit concert tot een succes te maken.

Als muziekverenging zien we met name de afgelopen paar jaar een groei in het aantal leden. De aanwas van jonge leden-muzikanten en muzikanten die weer opnieuw lid worden, geeft vertrouwen in een voor ons toekomstbestendige muziekvereniging. Een muziekverenging die laagdrempelig is, voor jong en oud, waar je je hobby en passie kunt uitoefenen en een vereniging die bijdraagt aan de leefbaarheid van Tilligte.

Na het ruim twee uur durende concert, was het aan de band Sixpack om het feest voort te zetten. Door de goede muziek kregen ze ook de mensen die nog niet op de dansvloer stonden ook voor in de zaal.  Een mooie afsluiting van een geweldige avond.

Zondagmorgen was het weer vroeg dag: het MFA moest snel worden opgeruimd om ’s middags de Sint te kunnen verwelkomen. Met alle leden en heel veel vrijwilligers – in Tilligte maken ze samen feest, maar ruimen ze ook samen op – kon om 11.30 uur het Oranje comité met de voorbereidingen voor de middag beginnen.

Als vereniging willen ze dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit concert. Op naar de 50 jaar!