Uitgaan & Cultuur

Kunststad Ootmarsumin de ban van ‘Art Brut’

OOTMARSUM - De maanden mei en juni staan in het teken van “Ootmarsum omarmt kwetsbaarheid”. In het tweede jaar op rij kunnen de inwoners en bezoekers van Ootmarsum weer genieten van Art Brut. De opening vindt vandaag om 15.00 uur plaats en wordt verricht door Burgemeester J. Joosten.

Voor het tweede jaar op rij kunnen de inwoners en bezoekers van Ootmarsum weer genieten van Art Brut. Het is de kunstvorm die ook wel zuivere of pure kunst wordt genoemd. Kunst recht uit het hart van mensen, die vanwege hun psychische aandoening en/of verstandelijke beperking vaak zeer kwetsbaar zijn.

Door heel Ootmarsum, bij de ondernemers, horeca en andere galeries vindt u in hun zaken deze kunst terug. Behalve dat er kunst te zien is zijn er ook een aantal optredens. Dit programma ziet er als volgt uit:

Zondag 8 mei: Drumband RinTinTin treedt op om 15.00 uur op het Kerkplein;
Zondag 15 mei: Theatergroep Kamak geeft vanaf 11.00 uur dansdemonstraties in het centrum;
Zondag 28 mei: Theatergroep Kamak geeft vanaf 11.00 uur dansdemonstraties in het centrum;
Zondag 4 juni: Dichteres Rika Santhuizen leest voor uit haar dichtbundel bij galerie Art Brut KiK (en is daar ook te koop);
Zondag 26 juni: Drumband RinTinTin treedt op om 15.00 uur op het Kerkplein.

Bijzonder is dit jaar ook dat een aantal galeries meedoen en Ton Schulten ook in zijn museum een plaatsje inruimt voor kunst van Art Brut kunstenaars. Daarnaast maken ook winkels en horecaondernemers deel uit van dit evenement. In totaal 57!

Er is een looproute en een boekje met een korte beschrijving van de diverse kunstenaars. Bezoekers kunnen deelnemen aan een puzzelwedstrijd waar een prijs aan verbonden is. Iedere deelnemende zaak heeft een letter. Allemaal samen vormen ze een slagzin.

In galerie Art Brut Kik en bij de VVV kunt u de looproute en het boekje verkrijgen. De Galerie vindt u aan de Oostwal 12. Er is ook een ingang aan de Kloosterstraat. De website www.artbrutkik.com geeft u alvast een voorproefje.

Het hele jaar door is Art Brut te bewonderen en wie er door getroffen wordt kan het aanschaffen. Dit alles is een geweldige impuls voor de kunstenaars.

Zowel bij de galerie als bij de VVV is nadere informatie beschikbaar.