Uitgaan & Cultuur

Meezingavond op woensdag 15 mei

Ledenwerving voor Themakoor Ootmarsum

OOTMARSUM - Het Themakoor Ootmarsum is op zoek naar gepassioneerde zangers/zangeressen om dit meerstemmig koor te versterken! Het koor repeteert elke woensdagavond in de kerk van 20.00 tot 22.00 uur. Er wordt gestart met een kop koffie of thee waarbij de leden hun verhalen delen en het gezellig is. 

Vanuit een van oorsprong gemengd koor is het door natuurlijk verloop gegroeid naar een geliefd dameskoor (twaalf leden) in de parochie. Het repertoire betreft verschillende muziekstijlen: pop, soul, gospel, klassiek en alles daartussen.

Het koor onderscheidt zich door naast de muziek ook de teksten te verzorgen rondom een bepaald thema. Tekst en muziek vormen samen de themaviering. Door de jaren heen heeft het koor in alle themavieringen van de Simon en Judas kerk gezongen (gemiddeld één keer per drie weken) en soms ook bij huwelijks- of afscheidsvieringen. De zoektocht naar passende liederen bij de vele thema's heeft geleid tot het huidige brede spectrum aan liederen.

Op verzoek verzorgt het Themakoor Ootmarsum concerten/vieringen in (zorg)instellingen. ”Ook is dikwijls onze medewerking gevraagd bij bepaalde projecten zoals: passieconcert in de kerk, concert ‘op de boer’, voorjaarsconcert op het kerkplein samen met de harmonie, korenfestival op het kerkplein, Queenconcert in de sporthal waar we met de koorleden de backing vocals verzorgden. Het waren prachtige evenementen om aan bij te dragen”, laat het koor weten.

Dit alles gebeurt onder de inspirerende leiding van dirigent en pianist Christo Guenov. Christo studeerde piano aan het conservatorium in Enschede en is sinds maart 2000 dirigent en pianist van het Themakoor, maar daarnaast ook van een aantal andere koren.

”Als je van zingen houdt, kom dan eens langs bij een van onze repetities! Je hoeft geen professionele zanger/zangeres te zijn. Ontmoet onze leden en ontdek of ons koor bij jou past. We houden woensdag 15 mei een meezingavond, maar mocht dit niet uitkomen, dan ben je altijd van harte welkom op een andere avond.”

Voor meer informatie: bezoek de Facebook-pagina of neem contact op met Christa Bolscher, tel. 06-10502343 of Mariët Bank, tel. 06-13256844.

Reacties

Op 15 mei 24 liepen wij s avonds langs de S en J kerk te Ootmarsum. Heerlijke koormuziek klonk uit de geopende deuren van die waanzinnig mooie kerk.

Een 15 tal dames zongen meerstemmig een aantal gevoelige medley 's. Onder de bezielende leiding van een koorleider, die virtues tegelijkertijd de piano partijen voor zijn rekening nam.

Indrukwekkend waren de klanken in de akoestiek van de kerk.

Wij werden genodigd binnen te komen en mochten ruim een half uur de oefensessie bijwonen.

Wat een enthousiasme. En wat een klinkende koormuziek. Wat een plezier. Wat een hechte vriendschap 

Wij wonen in het wilde westen.  Ver verwijderd van het idyllische Ootmarsum. Maar woon je daar in de buurt.

Meldt je aan. Je zult er geen moment spijt van krijgen.