Uitgaan & Cultuur

Lianne Geerdink Keisteen van ‘t Joar

AGELO - Lianne Geerdink is benoemd tot Keisteen van ’t Joar 2021. Het bestuur van C.V. de Keistenen uit Agelo heeft haar namens de vereniging deze titel toegekend. De vereniging kent jaarlijks de eretitel Keisteen van ’t Joar toe aan een Keisteen, die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor het carnaval in Agelo of voor Agelo en de inwoners in het algemeen.

Velen zullen Lianne kennen als leerkracht op basisschool ’n Baoken, waar ze vorig jaar de mijlpaal van 25 jaar werkzaamheid in het onderwijs mocht vieren. Ongeveer dezelfde periode is juf Lianne werkzaam op de basisschool in Agelo en zodoende betrokken bij de activiteiten die in en rondom de school plaatsvinden. De basisschool heeft onder meer als belangrijke functie het samenbrengen van inwoners van Agelo. Het bestuur van De Keistenen ziet Lianne als een onmisbare brug tussen de school en de buurtschap. Daarnaast maakt de enthousiaste manier van lesgeven het onderwijs een stuk leuker. Door haar jarenlange ervaring kan een groot deel van de mensen in Agelo daar inmiddels over meepraten.

Tevens is Lianne als organisator, aanjager en presentatrice van het Kiezelgala op de basisschool belangrijk voor het carnaval. Mede dankzij haar begeleiding zet jong talent een eerste stap richting het ’grote gala’. Op het Keistenengala heeft Lianne overigens als artiest zelf ook op de bühne gestaan, zoals vorige week te zien was tijdens de online galacompilatie van De Keistenen. Vanwege haar jarenlange inzet voor het onderwijs en carnaval, op welke manier dan ook, is het bestuur van mening dat Lianne zich met recht Keisteen van ’t Joar 2021 mag noemen.

De uitreiking vindt normaal gesproken plaats op één van de gala-avonden van CV De Keistenen, die dit jaar vanwege corona niet zijn doorgegaan. Daarom kreeg Lianne uit handen van jeugdhoogheden Sylke en Kylie het door Berend Seiger ontworpen beeld ‘De Ageloër’ overhandigd op het Kiezelgala op vrijdag 12 februari, dat in aangepaste vorm wel plaats kon vinden. Hiermee is Lianne tevens benoemd tot lid van verdienste van CV De Keistenen.