Uitgaan & Cultuur

‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ neemt na 44 jaar afscheid

OOTMARSUM - Na 44 jaar deelgenomen te hebben aan de carnavalsoptocht in Ootmarsum neemt de Moerbekkenkamp afscheid van deze jaarlijkse feeststoet. ‘Moerbekkenkamp in ’n Optocht’ bracht 44 jaar lang gezelligheid en er werden vele successen gevierd. Zelfs een periode van 11 jaar achtereen de 1e prijs. Moerbekkenkamp heeft op dit moment helaas onvoldoende opvolgers in de kledingcommissie en de wagenbouw en heeft daarom besloten om dit jaar voor de laatste keer deel te nemen met een grote loopgroep en optochtwagen.

Het wordt dus een bijzonder jaar voor de Moerbekkenkamp. Carnaval in deze wijk is al jaren volop in beweging. Voor de 44e keer wordt dit jaar deelgenomen aan de 55e optocht in de Siepelstad.

Moerbekkenkamp carnaval is begonnen in 1974, met een loopgroep en een trekkar. De werkzaamheden werden verricht op een oprit. Het eerste thema luidde ‘Een raadsvergadering is geen theekransje’. Vervolgens werd de deelname in 1976 opgeschroefd naar een eerste optochtwagen in de vorm van een Vikingschip. 

In die eerste jaren werden de wagens gebouwd bij de familie Eertman op de boerderij, waar een deel werd vrijgemaakt voor de werkzaamheden. Later kon men terecht bij Kamphuis Transport, waar de enthousiaste wagenbouwers en leden van de kledingcommissie door Hans Kamphuis een hal kreeg aangeboden. In al die jaren creëerden men daar de mooiste wagens.

Op zaterdag 23 februari bracht prins Ignard met zijn adjudanten Frank en Martin een bezoek aan de wagenbouw van de Moerbekkenkamp. Ook schoolprins Stig en schoolprinses Meike waren van de partij. De wagenbouwers werden door de Optochtcommissie van een hapje en een drankje voorzien. Een gezellige middag met een goedkeuring voor deze laatste wagen.

De optocht van 2019 is een prachtige afsluiting van 44 jaar carnaval Moerbekkenkamp. Er wordt dit keer groots uitgepakt. De grootste optochtwagen van de afgelopen jaren zal dit jaar door Siepelstad trekken met een loopgroep van 80 Moerbekkenkampers. En natuurlijk volgt er op deze carnavalszaterdag een ereronde voor 44 jaar fantastische optochten. 

Wagenbouw Moerbekkenkamp wil al haar sponsoren bedanken voor de geboden mogelijkheden in de afgelopen jaren. Ze zien iedereen graag terug bij de afterParty op zaterdag 2 maart bij de Residentie ‘Cafe de Mors’. De Moerbekkenkampers wensen iedereen een geweldig, gezellig carnaval.