Uitgaan & Cultuur

Natuurlijk weer veel vakantie-activiteiten in Overijssels beste ‘Kidsproof Museum’ Natura Docet

DENEKAMP - Museum Natura Docet is onlangs voor de derde maal op rij uitgeroepen tot beste ‘Kidsproof Museum’ van Overijssel.  Logisch dus, dat het tijdens de komende voorjaarsvakantie (25 februari t/m. 5 maart ) weer haar deuren wijd opent voor de jeugd  en dat het komt met een gevarieerd activiteitenprogramma. Die aandacht voor de jeugd komt des te meer naar voren als je bedenkt dat het museum, o.m. in verband met de hoge energiekosten, kortdurend verder maar beperkt geopend is voor het publiek. Zaterdag 25 februari zal het dan wel gedurende negen dagen achtereen geopend zijn voor de vakantie vierende schooljeugd. 

Alle dagen wordt een interessant programma geboden, een interactief programma met:

• Workshops vogelvoer maken;

• Braakballen onderzoek;

• Creatief bezig zijn;

• Demonstratie fossielen prepareren;

• Een Kindercollege;

• Maak je eigen insectenhotel

• Schminken

• Kennismakingen met (meet and greet’) vaste museum ‘medewerker’ koningspython ‘Loesje’.

Duidelijk blijkt uit voorgaand kort overzicht dat je inderdaad zelf bezig bent en niet alleen maar hoeft te luisteren en rond te kijken . Dat laatste blijft is het fraaie museum uiteraard altijd een bijzondere attractie en mogelijkheid.

Voor de juiste tijdstippen etc., waarop de activiteiten iedere dag worden georganiseerd (alle dagen tussen 10 uur en 17.00 uur): zie www.naturadocet.nlKid

Al weer Kidsproof Museum Overijssel?

Natura Docet is dus het museum, dat door de schooljeugd zelf is aangewezen als voor hen interessantste museum om te bezoeken: hét Kidsproof Museum van Overijssel 2023. Leeftijdgenoten fungeerden bij die verkiezing als ‘inspecteurs’ die kijken wat de inbreng van de schooljeugd is in wat het museum biedt.

Het zijn dus de bevindingen van de kinderen (verdeeld in de leeftijdscategorieën 3 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar ) ) zelf:  wat vinden ze leuk, wat vinden ze minder leuk, enzovoort. De bevindingen worden uitgedrukt in scores van tevredenheid en zo is Natura Docet beloond met opnieuw de hoogste score van de musea in Overijssel. Het mag dan de laatste maanden wat stil zijn rond het museum, maar in de voorjaarsvakantie kan de jeugd in elk geval weer ontdekken, dat het een bezoekje nog altijd meer dan waard is.

 

PBJ