Uitgaan & Cultuur

Nieuwe expositie in het Schoolmuseum Educatorium in Ootmarsum

OOTMARSUM - Het Schoolmuseum Educatorium aan de Keerweer in Ootmarsum heeft naast de vaste collectie over het basisonderwijs in Nederland, ook ieder jaar een thematische expositie. In 2023 gaat deze expositie over het schrijfonderwijs, met als titel ’Van ganzenveer tot iPad’. Met de keuze voor dit thema hoopt het Schoolmuseum Educatorium voor bezoekers van alle leeftijden een herkenbaar onderwerp te laten zien, want iedereen heeft in zijn of haar schooltijd leren schrijven, of is daar nog mee bezig. En alle digitale ontwikkelingen ten spijt, het zélf blijven schrijven zal niet verdwijnen. Sterker nog, er is juist weer meer aandacht voor het ontwikkelen van een goed handschrift als deel van ieders persoonlijke ontwikkeling. Je laat er letterlijk en figuurlijk je handtekening mee achter.

Het schrijfonderwijs heeft veel aanknopingspunten om in een expositie te laten zien. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf aan de slag met schrijven met een ganzenveer of kroontjespen, of schrijven met een griffel op een lei, is er uit te vinden of iemand rechtshandig, linkshandig of ambidexter is, maar zijn er ook prachtige griffeldozen en houten schooltassen te bewonderen. Er is uiteraard ook veel aandacht voor informatie over de geschiedenis van het schrift.

Het Schoolmuseum Educatorium wordt al meer dan 25 jaar geheel door vrijwilligers gerund.

De opening van het nieuwe museumjaar 2023 voor alle vrijwilligers, vrienden en genodigden van het Schoolmuseum Educatorium is op zaterdagmiddag 4 februari 2023. Wethouder Brand zal het nieuwe museumjaar op originele wijze openen.

De expositie ’Van ganzenveer tot iPad’ zal worden geopend door mevrouw Annie Reinders. Zij heeft in haar onderwijsleven van meer dan 40 jaar ruim 1500 kinderen in Ootmarsum leren schrijven.

Met ingang van zondag 5 februari is het museum weer voor bezoek geopend en is de nieuwe expositie in volle glorie te bezichtigen.

Kijk voor actuele info ook op de website www.schoolmuseumootmarsum.nl