Uitgaan & Cultuur

Oktoberfeesten van ST-OER een megafestijn

ROSSUM - De spits werd donderdagavond afgebeten door De Vrienden van Rossum Live met de band Van Dik Hout. Daarna een optreden van Xander de Buisonjé and Friends. Ruim vijfentwintighonderd bezoekers waren bij dit geweldige evenement aanwezig. Vrijdagmiddag was het Kleintje Oostenrijk. Een middag met mooie muziek, een lange polonaise, een drankje en een hapje en de middag kon niet meer stuk. Zaterdagavond het Tiroler Schlager Festival en zondagmiddag de Mega Twentse Piraten Party.

ST-OER, de Stichting Oktober Evenementen Rossum, heeft alles is weer tot in de puntjes geregeld. De familie Kamphuis heeft weer hun weilanden beschikbaar gesteld voor dit unieke weekend; Jan Haarhuis zorgde voor de aggregaten, Gerard Postel voor de tent en Partycentrum Hutten verzorgde de catering. De Capri Roasdshow met dj Patrick verzorgde de muziek.
 
Vrienden van Rossum Live
Donderdagavon, Vrienden van Rossum Live, was een avond met geweldige artiesten en mooie shows. De band Van Dik Hout beet de spits af. Zij bestaan dit jaar vijfentwintig jaar en dat vieren ze met een nieuwe single ‘Werken aan het wonder’ en dit nummer werd uiteraard ook gezongen in Rossum. Xander de Buisonjé and Friends presenteerde samen met zijn achtkoppige band een bijzondere muzikale reis met allerlei artiesten met onder andere: Xander de Buisonjé, Charly Luske, Samantha Steenwijk, Berger Lewis, Brainpower en Wolter Kroes. Wat een topavond en topshow en je hoefde er niet eens ver voor weg. Gewoon in Rossum. 
 
Kleintje Oostenrijk
Vrijdagmiddag was het tijd voor ‘Kleintje Oostenrijk’. Een begrip voor de ouderen van de Zonnebloem, verpleeg- en verzorgingshuizen, mensen met een beperking en iedereen boven de vijfenzestig. Een muzikale middag met mooie Oostenrijkse muziek dat gebracht werd door twee Oostenrijkse muzikanten Christof en Mario. Zij vormen het duo Volx Tirol. Tiroler muziek is zeer geliefd bij deze mensen. Met veel meezingers kregen ze de bezoekers snel in een grote polonaise. Het duo Kuperbarger Spatzen (Jan Haarhuis en Freddy Mensink) en Saxeon brachten de stemming er ook goed in. Het is zo mooi om te zien dat de mensen zo kunnen genieten van deze middag. 
 
Tiroler Schlager Festival
Zaterdagavond ging het feest door met het Tiroler Schlager Festival. Een feest voor jong en oud. Met dirndl en lederhosen kwamen de bezoekers naar Rossum. Met ruim vijfentwintighonderd bezoekers was het een geweldig feest. Het Oostenrijkse duo Volx Tirol opende de avond en bracht gezellige après-skihits, Duitse schlagers enTiroler stimmungsmuziek. Daarna kwam de band  Wir Sind Spitze, een klasse band, die de stemming er gelijk goed in kreeg.  Wat een feest, en wat een stemming, de tent stond op z’n kop. Een avond om door een ringetje te halen.  
 
Mega Twentse Piraten Party
Zondagmiddag en -avond was de Mega Twentse Piraten Party. Voor de vierduizend zevenhonderdvijftig bezoekers is deze middag en avond niet meer weg te denken. Bussen uit Nederland en Duitsland reden af en aan om de bezoekers naar de grote feesttent te brengen. Rijen dik voor de muntenkassa, want na zo’n lang reis smaakt een biertje opperbest. De catering bestond weer uit duizenden kilo’s spareribs, gehaktballen en patat. Er moest natuurlijk wel gegeten worden. Om 15.00 uur barste het piratengeweld weer los. Met optredens van het Britse duo Grant and Forsyth, De Paladijns, o.a. bekend van het nummer ‘Denk je altijd nog aan haar’,. Sanne en Erik, Henk Wijngaard, Nathalie Geudens, Harten 10, De Teddyboys en Partyband Heer en Meester stond de tent op z’n kop. Wat een feest en wat een stemming. Duizenden handen gingen in de lucht. Het feest was helemaal compleet. Ieder jaar weer is dit een feest waar iedereen helemaal uit z’n dak gaat. 
 
Het is altijd weer een verrassing welke artiesten er te gast zijn in Rossum. Ieder jaar is het weer een ontzettend mooi feest. Waar een klein dorp groot in kan zijn. De organisatie kan terugkijken op een fantastisch en heel geslaagd weekend. 
 
Ine Flinkers