Uitgaan & Cultuur

Ootmarsumse Boerendansers sluiten seizoen 2022 tevreden af

OOTMARSUM - Voordat de klompen weer voor een half jaar aan de wilgen worden gehangen, werd tijdens de najaarsvergadering van de Ootmarsumse Boerendansers in het Stadshotel terug gekeken op afgelopen seizoen. Na twee stille coronajaren klonk deze zomer gelukkig weer wekelijks het geluid van de klompen in de stad. Van mei tot en met september is opgetreden bij Hotel Van Der Maas, maar dat gebeurde ook ‘buiten de deur’: bij TMZ, Hotel Het Landhuis, op de Kuiperberg bij gelegenheid van 100 jaar Oriënteertafel en bij Hoeve Het Springendal. Een hoogtepunt was zeker ook het jaarlijkse optreden dat de boerendansers de bewoners van Huize Fransiscus aanbieden, zeer gewaardeerd door de bewoners, maar ook door de dansers. Dat de folkloristische avond ook zeer gewaardeerd wordt door de gasten van het stadje, blijkt wel: meer dan 1100 gasten bezochten een optreden. Ook de hoteliers en campinghouders zijn blij met de culturele avond, waar zij hun gasten dan ook graag op attenderen.

Tijdens de Siepelmarkt werd een echte boerenbruiloft opgevoerd met als stralend bruidspaar Lisanne en Gert Jan Thijans. Dit jaar speelde Gerard Heisterkamp voor de 50ste keer tijdens de boerenbruiloft op zijn harmonica. Nog altijd met veel plezier en daar is dan ook bij stilgestaan.

Dat de Boerendansers tradities graag in ere houden, betekent niet dat ze niet met de tijd mee gaan. Op Facebook en Instagram wordt actief gepost en dat geeft ook weer veel positieve reacties. Voor 2023 staat een vernieuwde website op de planning.

Er werd afscheid genomen van de secretaresse: Desiré Groothuis heeft deze functie maar liefst zeven jaar perfect vervuld. Vanwege corona was de termijn van vijf jaar verlengd. De nieuwe voorzitter Evert Groothuis, sprak dan ook namens iedereen zijn hartelijke dank uit voor haar betrokkenheid en inzet. De plek van Desire binnen het bestuur wordt overgenomen door Christl Kottink.

Jubilaris Hans Olde Monninkhof

Toen was het tijd om bij een bijzonder jubileum stil te staan: Hans Olde Monninkhof werd gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap. De voorzitter had mooie woorden voor Hans, die zich op veel vlakken heeft ingezet voor de boerendansers. Onder andere heeft Hans veel betekent voor het 75 jarig  jubileum in 2011. Het prachtige bronzen beeld, speciaal voor de Ootmarsumse Boerendansers gemaakt door Berend Seiger, werd hem overhandigd. Hans gaf op zijn beurt aan dat de tijd voorbij was gevlogen en dat hij nog steeds blij is om lid van de Ootmarsumse Boerendansers. Vooral de diversiteit van de leden spreekt hem aan: verschillende leeftijden en achtergronden, maar altijd gezellig.

Help de traditie in ere houden

De conclusie van voorzitter Evert Groothuis was dat de Ootmarsumse Boerendansers een actieve club van gezellige enthousiastelingen is, die bij vreugde en verdriet voor elkaar klaar staan. Daar werd natuurlijk het glas op geheven.

Ben je nieuwsgierig naar de Ootmarsumse Boerendansers, denk je dat het wat voor je is? Wij zijn op zoek naar nieuwe leden die tradities in ere willen houden, maar vooral van gezelligheid houden. Neem gerust contact op met één van de leden of bel Christl Kottink, tel. 0610822107.