Uitgaan & Cultuur

Open repetitie Stem en Klank

OOTMARSUM - Het dameskoor Stem en Klank is op zoek naar ‘nieuwe stemmen’. Om belangstellenden in de gelegenheid te stellen om kennis met het koor te maken is er op maandag 26 februari tussen 19.00 en 20.30 uur een open repetitie in de Simon en Judaskerk. Stem en Klank staat inmiddels ruim een half jaar onder leiding van Herman Koops. Tussen de dirigent en het koor is een mooie klik ontstaan. Het is een tweestemmig koor en voor beide partijen kan Stem en Klank versterking gebruiken. Wees welkom op maandag 26 februari om te kijken en te horen of het zingen in dit koor iets voor jou is. Van harte welkom in ieder geval!

Omkijken naar elkaar

Stem en Klank is een actief koor en dat houdt in dat er heel regelmatig wordt gezongen. Dat kan zijn bij uitvaarten, avondwakes en als koor tijdens de vieringen in de r.-k. kerk. “Daar houdt het echt niet mee op, want we zingen ook vaak op andere locaties. Iedere maand zingen we met veel plezier in een verpleeghuis in Denekamp. Natuurlijk hebben we een groot aandeel in de vieringen in onze kerk, maar ook op andere plaatsen zijn we actief. We hebben dan ook best een groot repertoire met zo’n 200 liederen. Met onze nieuwe dirigent Herman Koops oefenen we natuurlijk ook nieuwe liederen in. We zijn een tweestemmig koor, maar kunnen best nog wat nieuwe leden gebruiken”, laten de bestuursleden volmondig weten. “Tijdens onze optredens en vooral tijdens onze repetities is het heel gezellig. Eén keer per maand drinken we na afloop koffie in het parochiecentrum. Dat wordt verzorgd door twee leden, die zelf niet mee zingen, maar op deze wijze toch betrokken blijven bij ons koor. Die onderlinge betrokkenheid kenmerkt ons koor. Veel leden ervaren het lidmaatschap als een warm bad. Er is aandacht voor elkaar bij lief en zeker ook bij leed. We hebben onderling een hechte, sociale band met elkaar. Heel vaak horen we dan ook dat het meeleven als voltallig koor heel erg wordt gewaardeerd.”

Mooie uitdaging

Stem en Klank repeteert wekelijks op de maandagavond tussen 19.00 en 20.30 uur. In mei 2023 is Herman Koops als dirigent begonnen bij het dameskoor. “Ik ben blij met dit koor en eigenlijk verrast door het grote repertoire. We zingen in het Duits, Engels, Latijn, Nederlands en Twents, maar ook het Gregoriaans komt voorbij. In alles is het een mooie uitdaging om lid te worden van Stem en Klank. Het is een heel enthousiast stel en de opkomst is nagenoeg 100%. Als ze niet komen, hebben ze echt een goede reden”, vertelt de dirigent. De open repetitie is dus op maandag 26 februari en het koor hoopt die avond een aantal nieuwe stemmen te mogen verwelkomen om Stem en Klank te komen versterken. Vanaf 19.00 uur begint de repetitie in de r.-k. kerk Simon en Judas.