Uitgaan & Cultuur

Opkomst eerste graaf en gravin tijdens gala in Oale Knollenhoes

Weerselo - Donderdagavond was het feest in het Oale Knollenhoes (zorgcentrum St. Jozef). Alle bewoners waren prachtig verkleed want er was een gala-avond en de eerste graaf en gravin van St. Jozef kwamen op. Het Combo, bestaande uit Judith Löbker, Jules Borggreve, Ivo Mulders en Jeroen Russchenkamp, zorgde voor de muzikale begeleiding.

De bewoners zaten al vroeg klaar in het restaurant. Yvonne Wennink zong samen met de bewoners allerlei leuke Nederlandstalige liedjes die ze allemaal mee konden zingen. Dit was gelijk al heel erg gezellig. Yvonne presenteerde ook de avond. Om klokslag 19.00 uur kwamen enkele medewerkers met twee rolstoelen binnengereden met daarin de graaf en gravin. Ze waren nog onherkenbaar. Onder muzikale begeleiding van Het Combo en onder toeziend oog van prins Tom en sik Bjorn werden de graaf en gravin bekend gemaakt. Wie kwam er uit: graaf Frans (Hazekamp 89 jaar). Maar wie werd zijn gravin? Annie Wolbert, 96 jaar, kwam tevoorschijn en onder daverend applaus werden graaf Frans de eerste en gravin Annie ontvangen. Wat prachtig dat ze dit nog mogen meemaken. De Knollentrekkers hebben een raad van elf en zorgcentrum St. Jozef heeft de raad van Frannie oftewel de raad van Frans en Annie meegenomen. Ze hadden zelfs een eigen onderscheiding. Graaf Frans heette prins Tom en sik Bjorn en alle aanwezigen van harte welkom. Hij ging terug in de jaren 80. 

Hij ging terug in de jaren 80. Frans: “Ie ken mie allemoal als melkboer. Ik kwam toen in St Jozef om de melk te bezorgen in het mooie oale bejoardenhoes en noe stoa ik hier als graaf Frans de eerste in dit mooie Knollenhoes. Noe mag ik dit joar hier regeren dus er möt nog wat gebeuren. Maar ik kan het niet alleen, wie hebt hier ontzettend vol good personeel en heel völ leu die allemoal heel creatief bint. Maar mochten er dingen wean die nig mear deur de beugel könt dan zölt wie probeer’n dat het wear in orde kump. Ik wens oe allemaal een succesvol 2020.” Na deze officiële gebeurtenis begonnen de optredens met dansmarietjes. zij dansten op een medley en kregen een groot applaus. Marcel Weiden gaf een optreden als verkeersregelaar en Mathilde Geerds kwam als Truus op het podium. Het personeel en vrijwilligers verzorgden geweldige optredens, o.a. enkele oude dansmarietjes die een rolstoelendans liet zien. De Heidedoosjes, bestaande uit Marijke Vinke, Ingrid Kienhuis en Mirella Broenink, brachten een hilarisch optreden met het nummer A-L-D-I. Het Ria Valk duo met ‘De worstjes op de borstjes, bietjes op de knietjes en salades op de billen’ sloeg ontzettend goed aan. Iedereen kende dit liedje en er werd gretig meegezongen. In de pauze speelde La Dolce Vita. Ook trad er het Trio Onbekend op. Iedereen was al aan het raden wie dat konden zijn. Twee medewerksters Yvonne Teggeler, Yvonne Noordink en als verrassing de graaf Frans Hazekamp. Een hele medley van allerlei bekende Nerderlandstalige liedjes kwam voorbij. Er werd live gezongen. De dochters van Frans kwamen een prachtig optreden speciaal voor Frans brengen. Ze hadden een hele levensloop over Frans die met zijn hondje Puck in St. Jozef woont op de begane grond. Prins Tom en sik Bjorn mochten aan het einde van de avond de mooist geklede groep of persoon bekend maken. De derde prijs ging naar ‘Wij zijn verslingerd aan het Wentink’. De tweede prijs was voor Ko de Boswachter (de heer Peters) en de eerste prijs was voor de Duvel Bettie. Het was een hele gezellige en goed verzorgde avond die werd afgesloten onder het motto van graaf Frans de eerste en gravin Annie: ‘Ook in ’t oale knollenhoes, veult ze zich toes.’ Het Knollenland kent nu vier hooghedenduo’s. Heel mooi dat St. Jozef hier ook in vertegenwoordigd is.

Ine Flinkers