Uitgaan & Cultuur

Van 13 september- 24 oktober a.s.

Opnieuw openluchttentoonstelling ‘Elephant Parade’ en dan met meer spreiding door de gehele NO Twentse regio

DINKELLAND - Medio september zal in deze regio opnieuw een ‘invasie’ van olifanten’ plaats vinden onder regie van de VVV Ootmarsum Dinkelland en onder de naam ‘Elephant Parade’. Die naam zal bij veel mensen ongetwijfeld leuke herinneringen oproepen aan deze openluchttentoonstelling van de fraai en kleurrijk beschilderde grote en kleine olifantenbeelden vorig jaar. Toen vooral n de entourage van de straatjes in Ootmarsum en die van een aantal toeristische bekende plaatsen in en rond Weerselo en Denekamp. Die tentoonstelling is een groot succes geworden ondanks de beperkingen door de maatregelen in verband met de toen al heersende coronapandemie. Dat succes heeft er toe geleid, dat ook dit jaar deze Elephant Parade te bewonderen zal zijn , hopelijk onder minder beperkende coronaregels. Een tweede editie van deze Openluchtexpositie van tientallen schitterend gedecoreerde kunststandbeelden van olifanten dus, maar het gaat ook een grotere ‘parade’ worden. 

‘Elephant Parade 2021 grootser en meer spreiding door gehele regio’
Jeroen Enkelaar van Toeristisch Ondernemersfonds Dinkelland: ‘ Ja. In het najaar van 2021 (13 september tot 24 oktober) willen we deze prachtige tentoonstelling namelijk wederom organiseren, maar dan wel grootser en vooral met meer spreiding door de gehele regio. Deze spreiding maakt het voor de bezoekers nóg interessanter. De VVV / Twentse Toeristische Infopunten (TTI), de gemeenten Oldenzaal, Losser, Tubbergen en Dinkelland en Twente Marketing pakken dit nu gezamenlijk op. En we vertrouwen er op dat ondernemers en culturele instellingen zullen volgen met de ‘adoptie’ van een gedecoreerde olifant. Ze krijgen een mooie plek bij toeristische en culturele highlights in NO Twente én bij de deelnemende ondernemers die dus alleen of met enkele collega’s samen een olifant adopteren! Verschillende wandel-, fiets-, scooter- en autoroutes zorgen voor een letterlijke verbinding tussen de olifanten en daarmee met alle locaties waar ze te bewonderen zullen zijn. Toeristische en culturele locaties worden op deze manier ook verbonden met locaties waar ondernemers gevestigd zijn.’

Adoptie ‘elephant’ door ondernemers én culturele instellingen nog mogelijk tot 7 juni a.s.
Liane Ottenhof pas ‘gesetteld’ in het kantoor van de VVV Ootmarsum Dinkelland in de zaak van Boekhandel Brummelhuis aan het Nicolaasplein in Denekamp (zie elders in deze DV) werkt hard aan de werving van ondernemers en culturele instellingen in Denekamp e.o. die zo’n fraaie olifant wel op hun locatie geplaatst willen zien, die een olifant willen ‘adopteren’. Daarnaast is ze druk bezig met het ontwerpen van een wandel – en een fietsroute langs al die geplaatste olifantenbeelden, waardoor, zoals Jeroen Enkelaar het hiervoor memoreerde, toeristische en culturele instellingen verbonden worden met de zaken van deelnemende ondernemers. Die komen op deze manier ook zelf extra ‘in beeld’. Liane heeft op dit moment reeds 14 olifantenbeelden kunnen plaatsen in Denekamp en omgeving. Zij houdt zich in de VVV Ootmarsum Dinkelland-locatie Denekamp bezig houdt met promotie en marketing: “Tot 7 juni a.s. kunnen ondernemers en culturele instelling nog een ‘elephant’ in deze Parade 2021 laten ‘meelopen’. Wij komen met een drietal ’sponsorpakketten’, allemaal met bijzondere aanbiedingen/voordelen.” Het voert in het kader van dit artikel te ver die hier te omschrijven, maar met zo’n kleurrijk ‘standbeeld’ in de buurt van je zaak heb je er echt zo’n anderhalve maand lang een zeer bijzondere, opvallende trekpleister bij. Tot 7 juni kan men zich bij Liane in haar kantoor bij Boekhandel Brummelhuis laten informeren en zo’n pakket afnemen en dus een olifantbeeld adopteren.

Tekst PBJ / foto’s VVV Ootmarsum Dinkelland

Uw reactie