Uitgaan & Cultuur

Othmars Ommetje: Alternatieve optocht in Oatmössche

OOTMARSUM - Ev’n d’r oet in disse tied? Dat kan en wel geheel coronaproof als iedereen de huidige maatregelen respecteert en naleeft. Caranvalsvereniging de Othmarridders heeft een prachtig alternatief bedacht om het zottenfeest tijdens het carnavalsweekend toch tot leven te laten komen. De Othmarridders presenteren: Othmars Ommetje! Het is een historische (op)tocht langs het ‘oude normaal’. Een nostalgische en originele tocht van 1,1 kilometer met 57 jaar carnavalshistorie uit de Siepelstad.

Van vrijdag 12 februari tot en met dinsdag 16 februari zijn in het pittoreske centrum van de Siepelstad diverse etalages voorzien van een stukje carnavalshistorie. Othmars ommetje neemt u mee langs deze etalages die fraai zijn ingericht met een grote verscheidenheid aan foto’s, anekdotes en attributen uit de rijke historie van de Othmarridders en de Siepeljonkers. Een tocht door het centrum voor jong en oud. Onderweg staat ook een led trotter waarop prachtige beelden van 57 jaar carnaval in de Siepelstad te zien zijn. Een boeiende tocht die, als je de aanwijzingen opvolgt, veilig binnen de huidige maatregelen van het coronabeleid valt. Deze tocht kun je prima met je eigen huishouden en op anderhalve meter afstand van anderen lopen. De tocht en de etalages zijn weergegeven op een plattegrond. Deze plattegrond zal worden verspreid via social media en de website www.othmarridders.nl en is dus ook bij dit artikel gevoegd.

Extra activiteit voor kinderen

Voor de kinderen is er een extra activiteit bedacht in de vorm van een carnavaleske speurtocht. In de etalages vind je verschillende letters. Weet jij ze alle 15 te vinden en daardoor het juiste antwoord te geven? Geef dan je goede antwoord door via othmarsommetje@gmail.com en vermeld hierbij je naam, telefoonnummer en leeftijd en wie weet maak jij kans op een mooie prijs. Het bestuur van de Othmarridders gaat ervan uit dat iedereen de huidige coronamaatregelen respecteert en naleeft, zodat de deelnemers er in deze tijden er veilig ‘ev’n oet kunt’ en ‘Othmars ommetje’ op een verantwoorde manier kunnen lopen. Ook onderweg word je voldoende herinnerd aan de huidige maatregelen. Veel plezier allemaal tijdens het carnavalsweekend.