Uitgaan & Cultuur

Oudjaarsborrel met Nederlandse en Duitse boeren

LATTROP-BREKLENKAMP - Een afvaardiging van boeren uit het grensgebied van Lattrop-Breklenkamp en Nordhorn verzamelden zich donderdagmiddag 30 december op een stuk maisland net achter de Bergvennen. Onder het genot van een hapje en drankje werd teruggekeken op de mooie samenwerking in het afgelopen jaar en werd op deze manier het jaar 2021 uitgeleide gedaan.

Boeren die als goede ‘noabers’ met elkaar omgaan en die allemaal met dezelfde passie bezig zijn met het draaiende houden van hun bedrijven.

Maar die ook aan beide kanten van de grens de zorgen voor hun gezinnen zien toenemen.

De oprukkende natuur, de manier waarop er in openbare vergaderingen over hun belangen wordt gesproken en de twijfels of het zorgen voor voedselzekerheid nog wel door de overheden als een belangrijke functie voor de boeren wordt gezien. De conclusie was dat het van groot belang blijft dat de landbouw elkaar goed vast blijven houden om de steeds maar weer veranderende regelgeving het hoofd te kunnen bieden.

Uiteraard werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwste technieken in de nieuw gebouwde varkensstal op 400 meter van het natuurgebied met de boeren daar te bespreken.

Al met al een zeer geslaagd samenzijn waar ook met grote instemming van alle boeren afgesproken is dat ook in 2022 met grote regelmaat contact met elkaar gehouden wordt over de ontwikkelingen die er op hen af zullen komen.